DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2087162฿%2.93011

a

Windows Sunucu ve Linux Sunucu Arasındaki Farklar Neler? *2021

Windows sunucu ve Linux sunucu arasındaki farklar neler? Kullanacağınız alanlara göre daha iyi özelliğe sahip olan 2 sucununun karşılaştırılması yazı içerisinde yer almaktadır.

Windows sunucu ve Linux sunucu arasındaki farklar neler? Öncelikle birisi diğerinin üst modeli gibi düşünmek yanlıştır. Her iki sunucunun da kendisine göre avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır. Daha güvenli bir hosting hizmeti isteyen kişiler genellikle Linux sunucuyu tercih etmektedirler. Fakat daha hızlı ve daha güncel sunucu isteyenler ise Windows’u tercih ediyor.

Tercih etmeden önce, önceliğinin yazım dilinizin hangisi ile daha uyumlu olduğunu öğrenmekle başlamalıdır. Birbirini desteklemeyen veri tabanları ve yazılım dili ile dilediğiniz sunucu hizmetini tam olarak alamazsınız. Bundan dolayı yazılım dilini destekleyen bir sunucuyla çalışmanız gerekmektedir. Hizmetteki öncelik hızlı, esnek ve güvenli olması gerekmektedir. Bunun yanı sıra performans açısından hangisi sizin daha çok işinize geliyorsa o sunucuyu tercih etmelisiniz.

İki sunucu tipini de tanıdıktan sonra daha detaylı bir karar vermeniz, daha kolay hale gelecektir.

Bu yazıyı da okumak isteyebilirsiniz:

Linux Sunucu Nedir? Ne İşe Yarar?

Linux Sunucu Nedir? Ne İşe Yarar?

Linux sunucu nedir? Bu tipteki sunucu depolama, veri aktarımı gibi yazılım ihtiyaçlarını karşılamak için desteklenen işletim sistemidir.

Linux sunucu nedir? Bu sistemler Windows sistemlere göre daha güvenli olarak geçmektedir. Son dönemlerde daha fazla tercih edildiği görülmektedir. Bunun sebepleri arasında daha esnek olmaları gelmektedir. Bilişim sektörü içerisindeki insanların en çok dikkat ettiği konulardan bir tanesi bilgi güvenliğidir. Yapılan işlerde bilgilerin çalınması veya şirkete ait bilgilere erişim sağlanması gizlilik açısından olmaması gereken durumlardır.

Hayatımızda yer alan birçok uygulama ev adresinden tutun kimlik numarasına kadar birçok bilgi istemektedir. Bilgilerimizi verdiğimiz bu şirketler genel sorumlulukları üstlenmektedir. Fakat buna rağmen bir koruma sistemleri bulunmuyorsa bilgilerin erişimi daha kolay hale gelmektedir. Bu konuda Linux sunucuları koruma alanı sistem ve ağ yönetimini, veritabanı erişimini korur haldedir. Firmalar bu sayede bilgileri saklıyor ve gizliliğe ihtiyaç duymadan isteklerini karşılıyorlar.

Windows Sunucu Nedir? Ne İşe Yarar?

Windows Sunucu Nedir? Ne İşe Yarar?

Windows sunucu nedir? Her sunucunun belirli bir görevi olduğu gibi Windows sunucular da depolama, kurumlar ağ yönetimi ve kontrol sağlamaktadır.

Windows sunucu nedir? Sunucular mesajlaşma işlerini, mail trafiğini ve şirket için iletişimi üstlenmektedir. Bundan ötürü de günümüzde yer alan şirketleri %80’i Windows sunucuları tercih etmektedir. Web tasarımı için öncü olarak kullanılan Windows, aynı zamanda kodlama kolaylığı sağlamaktadır. Özellikle ASP.NET kullanımı yalnızca Windows sunucu içerisinde desteklenmektedir. ASP.NET ücretsiz bir programlama dilidir. Bundan ötürü günümüzde birçok web sitesi bu yazılım dilini kullanmaktadır.

Windows, dünya genelinde en çok tercih edilen işletim sistemi olarak bilinmektedir. İnsanlar da hosting hizmetlerinde internette verecekleri hizmet içi ihtiyaçlarını Windows sunucular ile sağlamaktadır. İnternet üzerinden iş yürütmek ve iş kurmak isteyen kişiler Windows sunucu tercih etmeliler. Eğer güvenlik konusundan şüphe ediyorsanız da Linux seçeneğini değerlendirebilirsiniz.

Birçok kullanıcı Windows işletim sistemi kullanmaktadır. Bundan dolayı sunuculara erişim daha kolay halde olmaktadır. Ayrıca sunucuların PHP yazılımları çalıştırması tercih edilmesini sağlıyor.

Windows Sunucu ve Linux Sunucu Arasındaki Farklar

Windows sunucu ve Linux sunucu arasındaki farklar neler? Sunucu satın almak isteyen kişiler bu ikisi sunucu arasında kararsız kalabiliyor.

Windows sunucu ve Linux sunucu arasındaki farklar neler? Bu iki sunucu geçmişten günümüze kadar sürekli olarak kıyaslamalara maruz kalmıştır. İki sunucunun da amacı aynıdır. Fakat işlevsel olarak bazı farklılıklara sahiptirler.

İnternet sitelerini inşa eden kullanıcılar ve şirketler, internet siteleri için mecbur olarak bir hosting hizmeti almak zorunda kalacaklar. İki sunucu arasında seçim yapmak zorunda olduklarından dolayı özelliklerine bakmak en doğrusu olacaktır. Linux sistemin açık kaynak kodlu olmasından ötürü birçok geliştirici buraya eklemeler yapabiliyor. Fakat Windows Microsoft tarafından satılan, kapalı kaynak kodlu bir sistemdir. Aynı zamanda ücretlidir.

Linux açık kaynak kodlu sistem olmasından ötürü daha güvenli olarak görülmektedir. Fakat Windows, bu güvenliği sağlamak için ekstra güvenlik programlarını kullanmaktadır. Farklılıklara baktığımız zaman yazılım dilleri buradaki en önemli detaylardan. Eğer yazılım dilleri ile site geliştiriyorsanız mecbur olarak Windows kullanmalısınız.

Bu yazıyı da okumak isteyebilirsiniz:

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Küresel Çip Krizinde Yeni Gelişme! Otomobil Fiyatlarında Büyük Etki! *2021

HIZLI YORUM YAP