34,3054$% 0.31
37,5445€% -0.07
2.925,56%1,27
4.957,00%0,97
8.876,22%-0,98
2155103฿%0.40426
Software Defined Network nedir? Türkçesi yazılım tanımlı ağ anlamına gelmektedir.
Software Defined Network nedir? Kısaca SDN olarak geçen ağ tanımlama; sevk düzlemi ve ağ kontrol düzleminin birbirinden ayrılmasını sağlamaktadır. Ayrıca SDN, bazı ağların denetlemesini sağlar.
Günümüz teknolojisine bağlı olarak SDN, yüksek şekilde bant genişliğine sahiptir. Böyle olması da dinamik yapılarla uyum sağlamasını sağlar. Yüksek bant genişliğine sahip olmasının yanı sıra birçok özelliği ile oldukça fazla kullanılmaktadır. Uygun maliyetli olması ve dinamik bir yapıya sahip olmasından dolayı yönetilebilir bir dinamiğe hakim olmaktadır.
Software Defined Network, ağ denetimlerinin doğrudan programlanmasını da sağlar. Ağ denetimlerinin programlanması, denetimlerinin kontrollerinin sağlanması gibi işlevleri sayesinde oldukça kullanışlıdır. Kontrol işlevlerinin sağlanmasında yönetim işlevleri de rahat bir biçimde birbirinden ayrılmaktadır.
Sağlamış olduğu birçok çözümü ile kullanıcılara oldukça geniş imkanlar tanımaktadır. SDN, Openflow protokolü ile elde edilmektedir.
Bu yazıyı da okumak isteyebilirsiniz:
Software Defined Network nedir? SDN, yapı olarak ağ kontrollerinde oldukça uyumludur. Bundan ötürü de yönlendirme ve kontrol işlemlerinin birbirinden ayrılmasını sağlar. Bu özelliği sayesinde diğer ağlara oranla daha çok tercih edilir.
Software Defined Network nedir? Kullanıcıların ve yöneticilerin ihtiyaçları, gelişen teknoloji ile birlikte devamlı olarak değişmektedir. Değişen teknolojide ihtiyaçların karşılanmasında SDN, kontrolün yönlendirilmesine olanak sağlar. Bu durumda ağ kontrolü içerisindeki trafik akışının da ideal dinamik yönetim sunulması gerekir. SDN sayesinde bu mümkündür. Çünkü SDN, yönetim kurulumuna da izin verir.
Software Defined Network, ağ zekasının mantıksal bir şekilde merkezleşmesini sağlamaktadır. Aynı zamanda ağ zekasının denetlenmesi için olanak sağlar. Sonuç olarak yöneticilere ideal çözümler üretmektedir. Bu durumdan ötürü ilkelerin ve özellikle uygulamaların en iyi şekilde yönetilmesi sağlanır. Ağ yöneticilerinin her alan için kontrolü sağlaması SDN ile mümkün hale gelir.
Kısacası Software Defined Network; yapılandırma, yönetme, optimize etme ve güvenlik sağlamaktadır.
Bu yazıyı da okumak isteyebilirsiniz:
SDN ne demektir? Günümüzde kullanılan ağ mimari düzenlerinin farklı yapıda olduğunu biliyoruz. Çoğu farklı yapıda olan bu ağ mimarilerinin en iyi şekilde yönetilmesi SDN sayesinde gerçekleşebilir. Çünkü diğer ağ yapılarından farklı bir mimariye sahiptir.
SDN ne demektir? SDN, esnek kullanabilme özelliği ve tam bir yönetime izin verdiğinden ötürü oldukça fazla tercih edilir. Network cihazları genelde 3 farklı ana katmandan oluşmaktadır. Bu katmanlar sırasıyla kontrol, yönetim ve veri katmanı olarak adlandırılmaktadır. Günümüzde kullanılmakta olan çoğu cihazda bu 3 ana katman yer almaktadır. Fakat SDN düzeni içerisinde yer alan her bir katman birbirinden ayrıdır. Bu sayede asıl üretilme amacı ortaya çıkmaktadır.
Yönetim ve kontrolün birlikle olduğu katman ismi “controller” olarak geçmektedir. Birlikte olan bu katman merkezi cihaz içerisinde yer almaktadır. Bu sayede cihazlar “controller” aracılığı ile bilgileri alıyor ve depoluyor. Alınan bilgiler sayesinde de tüm iletişim katmanları oluşturuluyor. Katmanlar ve açıklamaları ise şu şekildedir:
Cihazda çalışan protokollerin çalışması imkanı sağlanmaktadır. Bundan dolayı cihazda yapılan anlık kararlar kolay bir şekilde alınmaktadır. Paketin gideceği yer kontrol katmanına iletilmektedir.
Kontrol katmanına bağlı olarak çalışmaktadır. Burada verinin iletilmesi sağlanmaktadır. Yapmış olduğu bu işlemleri kontrol katmanından alınan bilgiler ışığında yapmaktadır.
İletim katmanı bir diğer ismi ile yönetim katmanı 2 olarak geçmektedir. Verilerin yönetilmesi sağlanmaktadır. Verilerin iletilmesinde bu katman da iş yapmaktadır.
Software Defined Network nasıl kullanılır? Kullanımı ve çalışması olarak 2 farklı ana donanıma sahip olmanız gerekmektedir.
Software Defined Network nasıl kullanılır? Kullanımı için 2 farklı ana donanım gerekmektedir. Bu ana donanımlardan bir tanesi ana katman yazılım diğeri ise ASİC olarak bilinmektedir. Bütün yazılımlar ve kurallar 2 donanımda toplanmaktadır. 2 donanımın toplandığı yere controller adı verilir. ASİC ise verilerin toplandığı kutucuklara verilen adlardır. 2 farklı donanımın bağımsız oluşturabileceği şekilde hibrit şekilde oluşmaktadır. 3 ana katmanın olması ise farklı yönetsel işlevlerin yapılandırılmasını sağlar.
Bu yazıyı da okumak isteyebilirsiniz:
TeamSpeak3 Nedir? Güncel TeamSpeak3 Nasıl Kurulur?
Kamu İşçisi ve Taşeron Maaşları Kaç TL Oldu? Ocak 2024
2024 EKPSS Ne zaman? EKPSS Başvurusu Nasıl Yapılır?
Türkiye Yazma Eserler Kurumu 11 Sözleşmeli Personel İlanı Açtı
Dokuz Eylül Üniversitesi 347 Personel Alımı Yapıyor
Milli Savunma Bakanlığı 146 Yeni Büro Personeli Arıyor! 2023
Maltepe Üniversitesi 34 Öğretim Üyesi Alımı Yapıyor 2023
TÜRKAK Ortalama 25 Bin TL Maaşla Personel Alımı Yapıyor 2023
Adli Sicil Kaydı Olan Memur veya Kamu Görevlisi Olabilir Mi?
Dokuz Eylül Üniversitesi 70 Öğretim Üyesi Alımı 2023
PAEM 1000 Komiser Yardımcısı Alımı Sınav Takvimi Belli Oldu!
Bedelli Askerlik Celp Dönemleri ve Sevk Tarihleri 2024
Gençlik ve Spor Bakanlığı 2000 Yeni Personel Alımı Yapacak. GSB 2024 Son Dakika!
Milli Savunma Bakanlığı 146 Yeni Büro Personeli Arıyor! 2023
Memur Zam Oranı Belirlendi. İşte Kesinleşen Rakamlar!
Mazeret İzni Dilekçesi Nedir? Nasıl Olmalıdır? Örnekleri – Mazeret İzni Dilekçesi Kaç Gündür? 2023
Son Dakika: Memur ve Memur Emeklilerine Yapılacak Zam Belli Oldu!
Memur ve Memur Emeklisinin 2023 Toplu Sözleşme Süreci Başlıyor!
Kültür ve Turizm Bakanlığı 4/B Sözleşmeli 127 Personel Alım İlanı 2023
Dokuz Eylül Üniversitesi 70 Öğretim Üyesi Alımı 2023
Sahil Güvenlik Komutanlığı 2023 Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak
Kamu Görevlileri Sendika Üyesi Olabilir Mi? Görev Yeri Değişikliği Yapılabilir Mi?
Banka İcra Takibi Nedir? İcralık olan Borç Ödenmezse Ne Olur?
Adli Sicil Kaydı Nedir? Adli Sicil Belgesi Nereden Alınır?
Emniyet Teşkilatına Bölge Sistemi Getirildi! Yönetmelik Resmi Gazete’de Yayımlandı!
Yargıtay’dan İş Arama İzni Ücreti İle İlgili Emsal Karar
Memur Alımında Acil Çözüm Bekleyen Sorunlar
Bakan Gül : İlk 100 Bine Girenler Hukuk Fakültesini Tercih Edebilicek
Vergi Yapılandırma ve Ödeme Süresi 1 Ay Uzatıldı!
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için gizlilik şartları, çerez politikası ve kullanım şartları sayfamızı inceleyebilirsiniz.