DOLAR

33,9992$% -0.08

EURO

37,4888% -0.14

GRAM ALTIN

2.746,56%-0,22

ÇEYREK ALTIN

4.550,00%-0,04

BİST100

9.419,66%-2,12

BİTCOİN

1926327฿%0.00669

a

Sanal Sunucu Nedir? Ne İşe Yarar? Neler Yapılabilir? *2021

Sanal sunucu nedir? Etkili bir hosting servis türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Kurumsal ve bireysel bazda etkili kullanım sağlayan sanal sunucular neden daha çok tercih ediliyor?

Sanal sunucu nedir? Sanal sunucu internet aleminde bilinen diğer adıyla VPS olarak geçmektedir. İnternet sitelerinin tercih ettiği hosting servis çeşitleri arasında yer alır. Sanal sunucular bir sunucu içerisinde birden fazla işletim sistemine sahiptirler. Bundan dolayı her bir sunucu birbirinden farklı ve eşsiz olarak ayrı kayıt alanlarına sahiptir. Kayıt alanlarının yanı sıra ayrı ip adresleri, konfigürasyon ve hafızaya sahiptirler.

Genellikle internet sitesi yönetimini uzun süredir kullanan kişiler VPS kullanımını tercih ederler. Ufak çaplı işletmelerden büyük şirketlere kadar tercih edildiği görülmektedir. Sanal sunucular sayesinde işletmeler 10’a kadar internet sitesi alanı barındırabilirler. Sunucu içerisinde şirkette yer alan veriler, çalışanların dosyaları ve müşterilerin dosyaları yer alabilir. İnternet verileri ve e-postaların saklanması gibi özelliklerde kullanılabilir.

VPS Kullanılmasının en büyük nedenleri arasında Virtual Private Server yani Özel Sanal  Sunucu olarak cpanel ve plesk gibi Admin panel yazılımları ücretsiz sağlamasıdır.

Sanal Sunucu Ne İşe Yarar?

Sanal Sunucu Ne İşe Yarar?

Sanal sunucu ne işe yarar? Sunucular küçük ve orta düzeyde olan işletmelerin internet sitelerinin yönetiminde kullanılmaktadır. İnternet sitesinin yanı sıra şirketin diğer verilerinin depolanmasını sağlar.

Sanal sunucu ne işe yarar? Sunucular istenilen işletim sistemiyle uyumlu çalışma özelliğine sahiptirler. Bundan dolayı sunucular üzerinde uygulamalar ve yazılımlar test edilebilir. Şirketler aynı anda birden fazla sunucu kullanabilirler. Sanal sunucular eşliğinde sanallaştırma işlemleri yapmak birden fazla sunucuyu kullanmayı mümkün hale getirir. Orta seviye şirketlerde genellikle e-posta sunucuları olarak kullanımı görülür.

Sanal sunucular, fiziksel sunucuların içerisinde yer alabilir. Bundan dolayı da sanal sunucular daha çok tercih edilmektedir. Fiyatlandırması gayet uygun olan sanal sunucular, fiyatlandırmasından ötürü de oldukça fazla tercih edilmektedir. 

Fiziksel sunucular, sanal sunuculara oranla daha büyük alanlar kaplar. Aynı zamanda sanal sunucular güvenlik gereği izole edilmiş sunuculardır. İçeriğinde yer alan internet siteleri ve diğer verilerin korunması bundan ötürü daha kolay hale gelmiştir. Diğer sunuculardan bağımsız olması güvenlik sorunlarını fazla yaşamamanızı sağlar.

Sanal Sunucu ile Neler Yapılabilir?

Sanal Sunucu ile Neler Yapılabilir?

Sanal sunucu ile neler yapılabilir? Sunucular yardımı ile internet sitelerini yönetebilir, bilgi ve veri depolaması yapabilirsiniz.

Sanal sunucu ile neler yapılabilir? 2 çeşit sanal sunucu vardır. Bunlar işlem sanal sunucu ve sistem sanal sunucu olarak ikiye ayrılmaktadır. İşlem sanal sunucusu yapılan işlemin makine içerisinde tek uygulama olarak çalışmasını sağlar. Temel işletim sisteminde yer alan özellikleri kullanmadan platformdan bağımsız olarak programla sağlar.

Sistem sanal makinesi, fiziksel bir sunucu yerini alabilecek şekilde sanallaştıran sunuculara denilmektedir. Birden fazla sanal makine arasında bilgisayar kaynaklarının paylaştırılmasını sağlar. Özellikle son zamanlar için sanal sunucuların etkili sonuçları, fiziksel sunuculardan daha çok tercih edilmesini sağlamıştır.

Sanal sunucular içerisinde yapılan sanallaştırma işlemi işletmelerin ekonomik olarak daha rahat olmasını sağlamaktadır. Normalde birçok gerçek sunucu ile yapacağınız işlemi tek bir sanal sunucu ile yapmanız mümkündür. Maliyetin yanı sıra veri merkezinin yönetimi de daha kolay bir halde olur. Maliyetin daha az olması daha az insan gücüne ihtiyaç olduğu anlamına gelmektedir.

Sanal Sunucu ve Fiziksel Sunucu Farkları

Sanal sunucu ve fiziksel sunucu farkları? Fiziksel sunucular ile sanal sunucular arasında belirli farklar bulunmaktadır. Bu farklar hangi sunucuyu seçmemiz gerektiği konusunda size yardımcı olabilir.

Sanal sunucu ve fiziksel sunucu farkları? Fiziksel sunucular tamamıyla size ait olan gerçek sunuculardır diyebiliriz. Fiziksel sunucular internet sitenizin işlemlerinde veya işletmenizin ihtiyaçlarına göre şekillenebilir. Performans ve depolama kapasitesi daha yüksek olan sunuculardır. Paylaşımlı sunucularda olduğu gibi kaynak paylaşma zorluğu yaşamazsınız. Fakat yalnızca kendi dosyalarınızı depolayabilirsiniz. 

Sanal sunucular ise gerçek sunucuların sahip olduğu çoğu özelliğe sahiptirler. Uygun fiyatlı olmaları ve zahmetli olmamaları sayesinde daha çok tercih edilirler. Kullanıcıların güvenlik açısından da daha çok sanal sunucuları tercih ettiği görülmektedir. Birden fazla işletim sistemini kullanmayı sağlamasından ötürü de oldukça fazla tercih edilmektedir. Sanal sunucular içerisinde yer alan verileri başka fiziksel sunucularda depolamak mümkündür.

Sunucu tercihi yapacağınız zaman özelliklere hakim olmanız işlerinizi daha sağlıklı yapma imkanı tanımaktadır.

Bu yazıyı da okumak isteyebilirsiniz:

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Windows Sunucu ve Linux Sunucu Arasındaki Farklar Neler? *2021

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için gizlilik şartları, çerez politikası ve kullanım şartları sayfamızı inceleyebilirsiniz.