DOLAR

34,7999$% 0.27

EURO

36,8294% -0.07

GRAM ALTIN

2.942,59%0,29

ÇEYREK ALTIN

4.889,00%0,43

BİST100

10.081,00%1,46

BİTCOİN

3455354฿%1.2168

a

Virtualizor Nedir? VPS Kurulumu, Önemi Nedir? *2021

Virtualizor nedir? Kısaca bahsetmek gerekirse Virtualizor bir sanallaştırma işleminden ibarettir.

Virtualizor nedir? Sanallaştırma işlemi olarak bilinen “Virtualizor” sahip olunan donanımlar içerisinde oluşturulan ve bu alanları kontrol ettiğimiz işlemlerdir. Sanallaştırma işlemleri başlangıçta donanımsal olarak kontrol sağlamaktadır. Bu donanımlara “server” adı verilmektedir.

Serverler yüksek performansta çalışan ve gelişmiş donanıma sahip bilgisayarlardır. Serverler içerisinde geleneksel mimari kontrol adı altında bir yazılım bulunmaktadır. Bulunan bu yazılım dağıtım ve alan açma konusunda yetersiz kalmaktadır. Sebebi ise server içerisinde olan fiziksel donanım kaynaklarının paylaştırmadan bütün olarak çalıştırılması. Bütün olarak çalışan fiziksel donanımların ihtiyaç olmadan da sürekli devreye girmesi kullanılabilir alanı doldurmaktadır.

Virtualizor yukarıda bahsedilen konuda devreye girmektedir. Sanal makine içerisinde bulunan “Virtualizor” sayesinde sanallaştırma işlemi yapılmaktadır. Ayrıca fiziksel donanımın dağıtılması ve paylaştırılması yapılmaktadır. Bundan dolayı sanal makine içinde bulunan fiziksel donanımın dağıtılması sağlanmaktadır. Dağıtım sayesinde sanal makine içerisinde birden fazla sanal makine oluşturulur.

Bu yazıyı da okumak isteyebilirsiniz:

VPS Nedir? Virtualizor Etkisi Nedir?

VPS Nedir? Virtualizor Etkisi Nedir?

VPS nedir? Sanal sunucu veya VPS olarak bilinmektedir. Fiziksel bir sunucunun içerisinden birden fazla sanal makineye bölüştürme ile VPS oluşmaktadır.

VPS nedir? VPS sayesinde aynı makine içerisinde yer alan alan paylaştırılmaktadır. Hesaplar diğer hesaplardan bağımsız bir şekilde çalışırlar. Sanallaştırma teknolojisi ile her kullanıcı kendine özel kaynaklara sahip olmaktadır. Bunun yanı sıra sunucuda kök erişimi olması açısından projeniz daha bağımsız ve esnek olur. VPS avantajları nelerdir?

  • Sanallaştırma ile ayrılan yalıtılmış bölgeler ile veri alışverişi yapılmaz. Kesinlikle dosya erişimleri söz konusu değildir.
  • Her kullanıcı için belirli miktarda depolama alanı yer almaktadır. Depolama alanının yanı sıra her kullanıcı için bellek, bant genişliği de atanmaktadır.
  • Orta ölçekte trafiğe sahip olan internet sitelerinin gereği olan kaynağı sağlamaktadır.
  • Yalnız 1 VPS sunucusu ile birden fazla internet sitesini barındırmak mümkündür.
  • İnternet sitenizin popülerliğinin artması internet sitenizin ihtiyaçlarını da artırmaktadır. VPS sayesinde sunucu kaynaklarını kolay bir şekilde ölçeklere ayırabilirsiniz.
  • Sunmuş olduğu root erişimi bağımsızlık ve esneklik sağlamaktadır. 

VPS Kurulumu Nasıl Yapılır?

VPS Kurulumu Nasıl Yapılır?

VPS kurulumu nasıl yapılır? Kişisel donanımınız kısıtlı ise hızlı bir şekilde VPS kurmanın yöntemini arıyor olabilirsiniz.

VPS kurulumu nasıl yapılır? Özel olarak profesyonel ve hızlı bir şekilde kurulum hizmeti veren hosting firmaları bulunmaktadır. Hosting şirketleri seçmiş olduğunuz işletim sistemi ve vps paketlerine sahiptir. Satın aldığınız VPS paketlerinin kurulumları web hosting firmalarınca ücretsiz olarak yapılmaktadır.

VPS kurulum aşaması profesyonellik gerektiren bir işlemdir. Bundan dolayı kurulumun kusursuz bir şekilde yapılması gerekmektedir. Kusursuz bir kurulum için VPS özelliklerine hakim olmak gerekmektedir.

Bu yazıyı da okumak isteyebilirsiniz:

VPS Önemi Nedir?

VPS önemi nedir? Virtual Private Server olarak açılmaktadır. Bu serverler internet sektöründe olanların sık duyduğu sanal sunucular olarak bilinmektedir.

VPS önemi nedir? Server odalarında yer alan fiziksel sunucuların içerisinde bulunan sanallaştırma yazılımı sayesinde özel sunucuların oluşturulması yapılabilir. Bu sayede de veri ve kaynak bakımından oldukça tasarruf edersiniz. Ayrıca kullanımı da daha kolay hale gelmektedir.

Açtığımız sunucular içerisinde kendi işletim sistemini kurmak mümkündür. Bu sayede 1 sunucu ile birden fazla sunucu elde etme imkanı kazanırız. Farklı alanları tek bir yerden kontrol etmemiz sağlanmış olur. Yani orta ölçekli işletmeye sahip olanların mutlaka tercih etmesi gereken bir üründür.

Sanallaştırma içerisinde yer alan verilerin yedeklenmesi, verilerin kontrol edilmesi kontrol panelleri ile sağlanmaktadır. Bundan dolayı küçük ve orta düzeyde trafiğe sahip olan internet sitelerinin ihtiyaçlarını çok iyi bir şekilde karşılamaktadır. Sunucu içerisinde bölmelerin sağlaması internet sitelerindeki verileriniz karışmasını önler.

Bu yazıyı da okumak isteyebilirsiniz:

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Windows Nedir? İşletim Sisteminin Özellikleri *2021

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için gizlilik şartları, çerez politikası ve kullanım şartları sayfamızı inceleyebilirsiniz.