DOLAR

32,5969$% 0.37

EURO

34,8509% 0.33

GRAM ALTIN

2.498,24%0,57

ÇEYREK ALTIN

4.271,00%-0,09

BİST100

9.624,01%1,04

BİTCOİN

2127233฿%5.3581

a

3600 Ek Gösterge Sorunu Tarihe Karışıyor, Yapılan Toplantıda Sonuç Çıktı

3600 ek gösterge sorunu tarihe karışabilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3600 ek gösterge ve sözleşmelilerin kadroya alınması konusuna değindi.

3600 ek gösterge bazıları için büyük bir sorun haline gelmiş olabilir. Bu doğrultuda bu sorunun çözülmesi adına çeşitli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan, Memur-Sen heyetini kabul ederek bir toplantı gerçekleştirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in de yer aldığı toplantının sonucu hakkında bir açıklama paylaşan Memur-Sen, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ek gösterge ve sözleşmelilerin kadroya alınması konusunda talimat verdiğini ifade etti.

3600 Ek Gösterge Sorunu Sona Erebilir

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yakın zamanda önemli bir toplantı ile karşılaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın katılımıyla külliyede gerçekleşen bu önemli toplantı, bazı heyetlerin de yer almasıyla devam etti. Yapılan ziyarette 3600 ek gösterge sorunu ve sözleşmeliler ile ilgili bazı bilgiler de açıklandı. Beştepe’de yapılan toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in de yer aldığı belirtildi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yaptığı konuşmada 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecinin olumlu yaklaşımları sebebiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederken bu kararın kamu görevlilerini memnun ettiğini söyledi.

Toplu sözleşme ve 3600 ek gösterge sorunu konusunda da bazı açıklamalar yapan Ali Yalçın, bu konuda değişikliklerin yapılması gerektiğini vurguladı. Toplu sözleşme ikramiyesinin 400 TL’ye çıkarılmasını memnuniyetle karşılayan Yalçın, bu artışın sendika üyeliğine değer kattığını belirterek sendikalı olan ve olmayan arasındaki farkın oluşmasını sağladığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ali Yalçın ve Bakan Bilgin’e teşekkür ederek toplu sözleşmenin uygun bir karara bağlanmasını değerli bulduğunu ifade etti. Yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3600 ek gösterge ve sözleşmeli istihdam konusunda çalışmaların başlatılmasının talimatını verirken 2022 yılı içerisinde bu çalışmanın tamamlanmasını istedi.

3600 Ek Gösterge Sorunu

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplantı sonrası yaptığı açıklamada “Memur-Sen heyeti olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldik. 3600 ek gösterge ve sözleşmeliler için 2022 yılı içerisinde çalışmaların tamamlanması adına talimat verildiğini öğrendik. Bu durumdan dolayı memnuniyet duyuyoruz.” sözlerini dile getirdi. Sözlerine devam eden Yalçın, “4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu ile ilgili değişiklik ihtiyacını belirttik. Bu konuda gerekli değişikliklerin yapılmasını istedik. Bu süreçte bizi kabul eden ve ilgiyle karşılayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ettik.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı da toplantı sonrasında bir açıklama yayınlayarak “Sosyal devlet, devlet ile çalışan arasındaki bağ ile güçlenir. Bu bağı daha da güçlendirdiğimiz için mutluyuz. Kamu görevlileri için atmış olduğumuz bu adım ile birlikte 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecine desteklerini sunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum.” sözlerini paylaştı.

3600 Ek Gösterge Hakkında Bilgi

3600 ek gösterge sorunu hakkında bilgi almak isteyen pek çok kişi bulunuyor. Bu konunun ne anlama geldiğini bilmeyenler için bu ifade merak ediliyor. Siz değerli okurlarımız için yazımızın devamında bu konu ile ilgili bilgiler sunmak istiyoruz. Memurlar için büyük bir öneme sahip olan ek gösterge, maaşları ilgilendiren bir durum olarak karşımıza çıkıyor.

Ek gösterge, memurların emekli aylıklarının belirlenmesine katkı sağlayacak bir faktör. Ek göstergenin yüksek olması emekli aylığının ve ikramiyesinin de yüksek olması anlamına geliyor. Bundan dolayı 3600 ek gösterge meselesi önemli bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Daha fazla maaş almak için pek çok kamu çalışanı bu olaya önem gösteriyor ve bu sorunun çözülmesini istiyor. Bu konuda bir örnek vermek gerekirse 2500 ek göstergesi olan bir memur daha az, 3600 ek göstergesi olan bir memur daha fazla maaş miktarına sahip olacak. Bundan ötürü pek çok meslek grubu bu anı bekliyor.

Şu anda dört meslek grubu olan 144.000 din görevlisi, 200.000 hemşire, 247.000 polis ve 925.000 öğretmen 3600 ek gösterge bekliyor. Yukarıda da belirtildiği gibi 3600 ek gösterge sorunu 2022 yılı içerisinde tarih olabilir. Ek göstergenin 3000’den 3600’e çıkarılması ile birlikte bazı memurların maaşlarında artış yaşanırken bazı memurların maaşlarında düşüş meydana gelecek. Bunun sebebi emeklilik kesintisinin artmış olması. Bu da emeklilerin alacağı maaşı yükselten bir durum olacak.

Hemşire, din görevlisi, öğretmen ve polisin emekli aylığı, 3000 ek gösterge şeklinde yer alıyor. 3600 ek gösterge ile birlikte 25 yıl hizmet veren ve ¼ emekli olan bir memur daha yüksek bir emekli maaşı alacak. Dört meslek grubu aynı emekli maaşını alırken maaşlarda da bir artış ve azalma meydana gelecek.

3600 ek gösterge sorunu çözüme kavuştuğu takdirde pek çok memurun bu durumdan memnun kalması bekleniyor. Özet geçmek gerekirse 3600 ek gösterge ile birlikte bu sorun çözüme kavuştuğunda emekli daha çok maaş alacak. Emeklinin daha çok maaş alması daha rahat bir şekilde geçinmesinde etkili olacak.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

MEB Sınav Gözetmeni İçin Yeni Şartları Açıkladı

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için gizlilik şartları, çerez politikası ve kullanım şartları sayfamızı inceleyebilirsiniz.