27,1442$% 0.01
28,9180€% 0.01
1.675,54%0,08
2.763,00%-0,07
7.962,34%3,14
720408฿%-1.65976
Karel hisse nedir? Türkiye borsasına giriş yapmak isteyen kişilerin önceliği olmuş durumdadır.
Karel hisse nedir? Türkiye borsasına yeni giriş yapanların ve yüksek miktarda yatırım yapmak isteyenlerin internette çok araştırdıkları bir borsadır. Karel genel olarak telekomünikasyon işleri üzerinde üretim yapmaktadır. Günümüzde hala üretim yapmaya devam eden firma hiçbir şirketin alt dalı olarak geçmemektedir. Türkiye’nin en iyi 100 borsasının bulunduğu “BIST 100” içerisinde yer almaktadır.
Karel hisseleri satın alıp yatırım yapabilirsiniz. Türk borsası içerisinde önemli bir yere sahip olan Karel, yalnızca kendi ürünlerinin satışını yapmamaktadır. Bunun yanı sıra telefon ve tablet gibi önemli teknolojik alet parçalarının imalatlarını da yapmaktadır. Sadece iletişim hizmetinden farklı yönlere başvurulmuş olması en iyi borsalar arasında girmesini sağlamıştır.
Karel hisseler ile ilgili sorularınız ve sıkıntılarınız olduğu zamanda da Karel kurumu olarak iletişim çok hızlı gerçekleştirilmektedir. Bundan dolayı da özellikle yeni yatırımcıların kısa sürede ilgi odağı olmuştur.
Bu yazı içerisinde yer alan hisse senedi anlatımı bir yatırım tavsiyesi değildir.
Karel hisse faaliyet konuları nelerdir? Borsada önemli bir yer edinmiş olan kurumun yaptığı işler nelerdir? Gelecek vaat eden işler ile gelişimi devam ediyor mu?
Karel hisse faaliyet konuları nelerdir? Yaklaşık 3.500 çalışana sahip olan firmanın faaliyet konuları şu şekilde verilmiştir:
Geniş pazar ağını şu anda 30’dan fazla ülkeye ürün, hizmet ve teknoloji satarak devam ettirmektedir. Yeni hedefleri arasında da savunma sanayi için ürün ve çözümler yer almaktadır. Kurum gelecek planlamasında kurumsal projelerin, sistem entegrasyonlarının, otomotiv sektörünün ve beyaz eşya sektörünün üretimlerine girmeyi düşünmektedir.
Karel hisse sahibi kimdir? BIST 100 içerisine girmiş olan borsanın sahipleri yani kurucuları kimdir?
Karel hisse sahibi kimdir? Karel bünyesinde bulunan yatırımcılar, kurucular, yöneticiler ve halk ortak olarak bir kurum olarak geçmektedir. Kurumdaki hisselerin %50’sinden fazlası kurucu 3 üyeye ait olmakla beraber eşit paylaştırılmıştır. Kurucu üyelerin hisseleri çıkarıldığı zaman %29.61’lik bir kısmının bırakıldığı görülmektedir. Kurumun belirlediği halka arz edilen kısım ise %29.55’lik kısımdan oluşmaktadır.
Şirketin şu anda sahip olduğu piyasa değeri 58.320.000 TL olarak bildirilmiştir. Bu şirkette bir hisse satın almak sizin o şirkete ortak olmanızı sağlamaktadır. Aldığınız hissenin büyüklüğüne bakılmaksızın bütün hisse sahipleri ortak konumunda görüntülenmektedir.
Şirketteki hisselerin %50’sinden fazlasının kurucularda olmasının yanı sıra bir kongre bölümü de mevcuttur. Kongre bölümünün mevcut olması şirket ortaklarından seçilen kişilerin burada söz hakkına sahip olmalarını sağlamaktadır. Kongreye seçilen bir üye olabilirseniz sizde o şirketin bir sahibi ve söz hakkı tanınmış bir ortağı olursunuz.
Karel hisselerin halka arz olması ile borsada işlem görmesi gerçekleştirilmiştir. Halka arz edilmeyen bir kurumun borsaya katılması günümüzde mümkün değildir.
Karel hisselerin halka arz olması işlemi de kurumun borsada işlem görülmesi için ilerlettiği proje kapsamında olmuştur. Haktan bireylerin kurumdan bu hisseleri satın alması ile şirketin bir parçası haline gelmesi amaçlanmıştır. Bunun başlıca sebebi bir hisseye olan talebin artması şirkete olan talebin artmasını sağlamasından kaynaklanmaktadır. Taleplerin artması ile birlikte şirketin ürünleri ve satışları da artmaktadır. Bu sayede şirketin değer kazanması her iki yönden de artacaktır. Zincirleme bir reaksiyon şeklinde işleyen bu sistem herkesin kazanmasını amaçlamaktadır. Aksi durumlarda ise halkın talebinin olmaması ve şirketin hisselerini düşüş yapması görülmektedir.
Borsadaki hisselerde olan zincirleme reaksiyon çoğu zaman hızlı bir şekilde gerçekleşmez. Borsada daha önce tecrübe edilen en net bilgilerden bir tanesi bu evrelerin gerçekleşmesinin en az 2 ay kadar sürmesi şeklinde görülmektedir. Bundan dolayı da borsada işlem yapmak büyük sabır gerektirir.
Karel hisse karlı mı? Borsada kendini kanıtlamış olan Karel kurumunun hisselerini satın almak ne kadar mantıklı?
Karel hisse karlı mı? Bir borsaya girmeden önce o borsanın temettü verip vermediği araştırılmaktadır. Kurumun hissesinin temettü vermesi: şirketin satışlarından ve yaptıkları işlemlerden elde ettikleri karın paylaşılması işlemidir. Yatırımcılar kendileri ile paylaşım yapan yani temettü veren borsa hisselerini diğer hisselere oranla daha çok tercih ederler.
Temettü ödemesinin zorunlu olmadığı ülkemizde bazı kurumlar temettü ödemesi yapmaktadırlar. Şirketler tarafından nakit, çek ve hisse senedi olarak temettü verilebilir. Fakat bu tamamen kurumun isteğine bağlıdır.
Karel şirketi ilk kurulduğunda temettü veren bir şirketti. Fakat 2019 yaz aylarında yaptıkları açıklamadan sonra artık temettü vermeyeceklerini bildirdiler.
NOT: Bu yazı içerisinde yer alan hisse senedi anlatımı bir yatırım tavsiyesi değildir.
Bu yazıyı da okumak isteyebilirsiniz:
Vergi ve Alacakları Yapılandırma Son Tarihi 31 Ağustos!
TÜRKAK Ortalama 25 Bin TL Maaşla Personel Alımı Yapıyor 2023
Adli Sicil Kaydı Olan Memur veya Kamu Görevlisi Olabilir Mi?
Dokuz Eylül Üniversitesi 70 Öğretim Üyesi Alımı 2023
PAEM 1000 Komiser Yardımcısı Alımı Sınav Takvimi Belli Oldu!
Sağlık Bakanlığı 10 Bin İşçi Alımı İle İlgili Göreve Başlama Duyurusu Yayınladı!
Sağlık Bakanlığı 10 Bin Sözleşmeli Sağlık Personeli Ve 10 Bin İşçi Alımı Yapacak !
Kamu’ya 419 Gazi, Şehit Yakını Ve Gazi Yakınının Ataması Yapıldı!
İşte 28. Dönem POMEM Mülakatında Adayların Dikkat Etmesi Gerekenler !
Enflasyon Rakamları Açıklandı Memurlar İçin Enflasyon Farkı Oluştu…
Adalet Bakanlığı 2022 Bilirkişilik Başvuru İlanı Yayımladı
Memur ve Memur Emeklisinin 2023 Toplu Sözleşme Süreci Başlıyor!
Kültür ve Turizm Bakanlığı 4/B Sözleşmeli 127 Personel Alım İlanı 2023
Dokuz Eylül Üniversitesi 70 Öğretim Üyesi Alımı 2023
Sahil Güvenlik Komutanlığı 2023 Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak
İş Bankasından Öğretmenlere 0 Faiz 70 Bin TL Kredi Fırsatı!
Memurların Enflasyon Farkı Aylık Olarak Yansıtılacak mı?
Yök 9 Üniversite İçin Rektör Adaylığı Başvuru İlanı Açtı
2022 Polis Tayinleri Açıklandı!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Özlük Hakları İle İlgili Konuştu: Bu Ay Meclise Gelir
Uzman Öğretmenlik Ve Başöğretmenlik Sınavında Muaf Olacak Kişiler Kimler?
Kamu Görevlileri Sendika Üyesi Olabilir Mi? Görev Yeri Değişikliği Yapılabilir Mi?
Banka İcra Takibi Nedir? İcralık olan Borç Ödenmezse Ne Olur?
Adli Sicil Kaydı Nedir? Adli Sicil Belgesi Nereden Alınır?
Emniyet Teşkilatına Bölge Sistemi Getirildi! Yönetmelik Resmi Gazete’de Yayımlandı!
Yargıtay’dan İş Arama İzni Ücreti İle İlgili Emsal Karar
Memur Alımında Acil Çözüm Bekleyen Sorunlar
Bakan Gül : İlk 100 Bine Girenler Hukuk Fakültesini Tercih Edebilicek
Vergi Yapılandırma ve Ödeme Süresi 1 Ay Uzatıldı!
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için gizlilik şartları, çerez politikası ve kullanım şartları sayfamızı inceleyebilirsiniz.