DOLAR

32,5509$% 0.21

EURO

34,8897% 0.34

GRAM ALTIN

2.478,24%0,67

ÇEYREK ALTIN

4.234,00%0,58

BİST100

9.530,47%-0,18

BİTCOİN

2002196฿%-3.3765

a

Karel Hisse Nedir? Karel Hisse Sahibi Kimdir? Karlı mı? *2021

Karel hisse nedir? Türkiye borsasına yeni giriş yapanların ve yüksek miktarda yatırım yapmak isteyenlerin internette çok araştırdıkları bir borsadır. Karel genel olarak telekomünikasyon işleri üzerinde üretim yapmaktadır.

Karel hisse nedir? Türkiye borsasına giriş yapmak isteyen kişilerin önceliği olmuş durumdadır.

Karel hisse nedir? Türkiye borsasına yeni giriş yapanların ve yüksek miktarda yatırım yapmak isteyenlerin internette çok araştırdıkları bir borsadır. Karel genel olarak telekomünikasyon işleri üzerinde üretim yapmaktadır. Günümüzde hala üretim yapmaya devam eden firma hiçbir şirketin alt dalı olarak geçmemektedir. Türkiye’nin en iyi 100 borsasının bulunduğu “BIST 100” içerisinde yer almaktadır.

Karel hisseleri satın alıp yatırım yapabilirsiniz. Türk borsası içerisinde önemli bir yere sahip olan Karel, yalnızca kendi ürünlerinin satışını yapmamaktadır. Bunun yanı sıra telefon ve tablet gibi önemli teknolojik alet parçalarının imalatlarını da yapmaktadır. Sadece iletişim hizmetinden farklı yönlere başvurulmuş olması en iyi borsalar arasında girmesini sağlamıştır.

Karel hisseler ile ilgili sorularınız ve sıkıntılarınız olduğu zamanda da Karel kurumu olarak iletişim çok hızlı gerçekleştirilmektedir. Bundan dolayı da özellikle yeni yatırımcıların kısa sürede ilgi odağı olmuştur.

Bu yazı içerisinde yer alan hisse senedi anlatımı bir yatırım tavsiyesi değildir.

Karel Hisse Faaliyet Konuları

Karel Hisse Faaliyet Konuları

Karel hisse faaliyet konuları nelerdir? Borsada önemli bir yer edinmiş olan kurumun yaptığı işler nelerdir? Gelecek vaat eden işler ile gelişimi devam ediyor mu?

Karel hisse faaliyet konuları nelerdir? Yaklaşık 3.500 çalışana sahip olan firmanın faaliyet konuları şu şekilde verilmiştir:

  • Türkiye’nin büyük Ar-Ge tasarımlarında adından söz ettirmektedir.
  • Telekomünikasyonda IP ve hibrit telefon santrali hizmeti vermektedir.
  • Çağrı merkezi hizmeti vermektedir.
  • Video konferans hizmeti vermektedir.
  • Mobil haberleşme hizmeti vermektedir.
  • Ürünlerin bulun uygulamaları gibi teknolojide özgün haberleşme – iletişim sistemleri geliştirmektedir.
  • Geleceğin teknolojileri arasında en çok konuşulan teknolojilerden 5G, Endüstri 4.0 ve IoT uygulamaları üzerinde çalışmalar yapmaktadır.

Geniş pazar ağını şu anda 30’dan fazla ülkeye ürün, hizmet ve teknoloji satarak devam ettirmektedir. Yeni hedefleri arasında da savunma sanayi için ürün ve çözümler yer almaktadır. Kurum gelecek planlamasında kurumsal projelerin, sistem entegrasyonlarının, otomotiv sektörünün ve beyaz eşya sektörünün üretimlerine girmeyi düşünmektedir.

Karel Hisse Sahibi Kimdir? 

Karel hisse sahibi kimdir? BIST 100 içerisine girmiş olan borsanın sahipleri yani kurucuları kimdir?

Karel hisse sahibi kimdir? Karel bünyesinde bulunan yatırımcılar, kurucular, yöneticiler ve halk ortak olarak bir kurum olarak geçmektedir. Kurumdaki hisselerin %50’sinden fazlası kurucu 3 üyeye ait olmakla beraber eşit paylaştırılmıştır. Kurucu üyelerin hisseleri çıkarıldığı zaman %29.61’lik bir kısmının bırakıldığı görülmektedir. Kurumun belirlediği halka arz edilen kısım ise %29.55’lik kısımdan oluşmaktadır.

Şirketin şu anda sahip olduğu piyasa değeri 58.320.000 TL olarak bildirilmiştir. Bu şirkette bir hisse satın almak sizin o şirkete ortak olmanızı sağlamaktadır. Aldığınız hissenin büyüklüğüne bakılmaksızın bütün hisse sahipleri ortak konumunda görüntülenmektedir.

Şirketteki hisselerin %50’sinden fazlasının kurucularda olmasının yanı sıra bir kongre bölümü de mevcuttur. Kongre bölümünün mevcut olması şirket ortaklarından seçilen kişilerin burada söz hakkına sahip olmalarını sağlamaktadır. Kongreye seçilen bir üye olabilirseniz sizde o şirketin bir sahibi ve söz hakkı tanınmış bir ortağı olursunuz.

Karel Hisselerin Halka Arz Olması

Karel hisselerin halka arz olması ile borsada işlem görmesi gerçekleştirilmiştir. Halka arz edilmeyen bir kurumun borsaya katılması günümüzde mümkün değildir.

Karel hisselerin halka arz olması işlemi de kurumun borsada işlem görülmesi için ilerlettiği proje kapsamında olmuştur. Haktan bireylerin kurumdan bu hisseleri satın alması ile şirketin bir parçası haline gelmesi amaçlanmıştır.  Bunun başlıca sebebi bir hisseye olan talebin artması şirkete olan talebin artmasını sağlamasından kaynaklanmaktadır. Taleplerin artması ile birlikte şirketin ürünleri ve satışları da artmaktadır. Bu sayede şirketin değer kazanması her iki yönden de artacaktır. Zincirleme bir reaksiyon şeklinde işleyen bu sistem herkesin kazanmasını amaçlamaktadır. Aksi durumlarda ise halkın talebinin olmaması ve şirketin hisselerini düşüş yapması görülmektedir.

Borsadaki hisselerde olan zincirleme reaksiyon çoğu zaman hızlı bir şekilde gerçekleşmez. Borsada daha önce tecrübe edilen en net bilgilerden bir tanesi bu evrelerin gerçekleşmesinin en az 2 ay kadar sürmesi şeklinde görülmektedir. Bundan dolayı da borsada işlem yapmak büyük sabır gerektirir.

Karel Hisse Karlı mı? Temettü Veriyor mu? 

Karel Hisse Karlı mı? Temettü Veriyor mu? 

Karel hisse karlı mı? Borsada kendini kanıtlamış olan Karel kurumunun hisselerini satın almak ne kadar mantıklı?

Karel hisse karlı mı? Bir borsaya girmeden önce o borsanın temettü verip vermediği araştırılmaktadır. Kurumun hissesinin temettü vermesi: şirketin satışlarından ve yaptıkları işlemlerden elde ettikleri karın paylaşılması işlemidir. Yatırımcılar kendileri ile paylaşım yapan yani temettü veren borsa hisselerini diğer hisselere oranla daha çok tercih ederler.

Temettü ödemesinin zorunlu olmadığı ülkemizde bazı kurumlar temettü ödemesi yapmaktadırlar. Şirketler tarafından nakit, çek ve hisse senedi olarak temettü verilebilir. Fakat bu tamamen kurumun isteğine bağlıdır.

Karel şirketi ilk kurulduğunda temettü veren bir şirketti. Fakat 2019 yaz aylarında yaptıkları açıklamadan sonra artık temettü vermeyeceklerini bildirdiler.

NOT: Bu yazı içerisinde yer alan hisse senedi anlatımı bir yatırım tavsiyesi değildir.

Bu yazıyı da okumak isteyebilirsiniz:

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Vergi ve Alacakları Yapılandırma Son Tarihi 31 Ağustos!

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için gizlilik şartları, çerez politikası ve kullanım şartları sayfamızı inceleyebilirsiniz.