DOLAR

33,9205$% 0.1

EURO

37,6862% 0.17

GRAM ALTIN

2.806,60%0,68

ÇEYREK ALTIN

4.603,00%0,11

BİST100

9.551,27%0,32

BİTCOİN

1958550฿%0.03475

a
  • Kamu Haber
  • KPSS
  • Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Başvuruları Başladı 2023

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Başvuruları Başladı 2023

KPSS lisans, ÖABT ve alan bilgisi başvuruları nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar? Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) kılavuzunun yayınlanmasının ardından resmi olarak 2023 Yılı KPSS başvuru alımları başlamış oldu. Adaylar, lisans, alan bilgisi ve ÖABT başvurularını gerçekleştirebilmek için ÖSYM AİS resmi web sitesi olan https://ais.osym.gov.tr/ adresini kullanabilirler.

KPSS Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Ücreti Ne Kadar Oldu? 2023

KPSS Başvuru işlemlerin tamamlanması ve geçerli olarak kabul edilebilmesi için 2023 KPSS başvuru ücretinin belirtilen bankalara verilen zaman içerisinde yatırılması gerekiyor. KPSS lisans, ÖABT ve alan bilgisi başvuruları nasıl yapılır ve başvuru ücreti ne kadar? gibi soruların yanıtlarını detaylı olarak yazımızın kalan kısmında okuyabilirsiniz.

2023 KPSS başvuru kılavuzu henüz yayınlanmadı. Başvuru kılavuzunun yayınlanmasıyla birlikte başvuru ücreti de belirlenecektir.

Geçmişteki KPSS başvuru ücretleri ise şu şekildedir:

  • KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu/Eğitim Bilimleri Oturumu: 115,00 TL
  • KPSS Alan Bilgisi Sınavları: 80,00 TL
  • ÖABT: 115,00 TL

ÖSYM’nin resmi web sitesini (https://www.osym.gov.tr) takip ederek güncel başvuru ücretlerini öğrenebilirsiniz.

KPSS (Kamu Personel Seçme Sınavı) başvurusu yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  1. Öncelikle KPSS başvurusunun yapıldığı dönemi takip etmelisiniz. KPSS genellikle yılda iki kez düzenlenir, biri ilkbahar dönemi (Mayıs-Haziran) diğeri ise sonbahar dönemi (Ekim-Kasım) olarak planlanır. Başvuru tarihleri ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından belirlenir ve duyurulur.
  2. Başvuru dönemi başladığında, ÖSYM’nin resmi web sitesine (https://www.osym.gov.tr) girerek KPSS başvuru sistemine erişmelisiniz.
  3. ÖSYM’nin web sitesinde, başvuru yapacağınız KPSS türünü ve oturumunu seçmelisiniz. KPSS lisans, önlisans veya ortaöğretim mezunlarına yönelik farklı türleri bulunur.
  4. Başvuru yapmak için öncelikle sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. ÖSYM’nin AİS (Aday İşlemleri Sistemi) üzerinden kayıt olmalısınız. Eğer daha önce kayıt olduysanız, giriş yapmanız yeterlidir.
  5. Başvuru yaparken kişisel bilgilerinizi doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekmektedir. Bu bilgiler arasında TC kimlik numarası, iletişim bilgileri, mezun olunan okul ve bölüm gibi bilgiler bulunur.
  6. KPSS başvurusu için belirlenen başvuru ücretini yatırmanız gerekmektedir. ÖSYM tarafından belirlenen banka hesaplarına başvuru ücretini yatırabilirsiniz. Başvuru ücreti her dönem için belirlenir ve ilan edilir.
  7. Başvurunuzu tamamladıktan sonra sistem size bir başvuru bilgi formu ve başvuru belgesi sunacaktır. Bu belgeleri indirip çıktı almanız veya elektronik ortamda saklamanız önemlidir.

Başvuru süreci tamamlandıktan sonra sınav tarihi ve sınav giriş belgesi ile ilgili duyuruları takip etmelisiniz. KPSS sınavına gireceğiniz tarih ve yer sınav giriş belgenizde belirtilir.

Unutmayın, KPSS başvurusuyla ilgili detaylı bilgileri ve güncel talimatları ÖSYM’nin resmi web sitesi üzerinden takip etmeniz önemlidir. Başvuru süreci ve gereklilikleri her dönemde değişiklik gösterebilir.

e-Devlet Şifresiyle ÖSYM AİS’e Kayıt Yapılabiliyor mu?

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne bağlı Nüfus Müdürlüklerinden Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı almış olan adaylar, e-Devlet şifreleri kullanarak ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kayıt olma imkanına sahiptir.

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (https://ais.osym.gov.tr) ziyaret eden adaylar, e-Devlet ile Kayıt Ol butonu sayesinde ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kaydolabilirler.

e-Devlet şifresiyle ÖSYM AİS’e kayıt yapan adaylar, bir başvuru merkezine gitmeye gerek kalmadan, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden sunulan tüm işlemleri gerçekleştirebilirler.

Kpss Başvuru Kılavuz

Kpss Başvuru Kılavuz Kitapçığı

2023 KPSS başvuru süreci başlamış durumdadır. KPSS’nin Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT sınavlarına katılmak isteyen adaylar bugünden itibaren ÖSYM AİS adresi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirler.

2023 KPSS’ye Lisans Mezunları, ÖABT ve Alan Bilgisi Sınavlarına Katılmak İsteyen Adaylar Nasıl Başvuruda Bulunacaklar?

2023-KPSS’nin A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı için Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu ve Eğitim Bilimleri oturumu 23 Temmuz 2023’te, Alan Bilgisi oturumları ise 29-30 Temmuz 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) oturumu ise 6 Ağustos 2023 tarihinde yapılacaktır.

Sınav başvuruları 16-29 Mayıs 2023 tarihleri arasında alınacaktır.

Adaylar, 16 Mayıs 2023 tarihinden itibaren saat 16.00’dan itibaren ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla başvurularını gerçekleştirebilecekleri gibi aynı zamanda ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden de başvuruda bulunabileceklerdir.

kpss başvurusu 2023

Kpss Başvuruları Başladı 2023

*KPSS başvuruları, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından alınacak.

Adaylar başvuru işlemlerini ÖSYM AİS üzerinden tamamlayacak.

2023 KPSS Başvuru Fiyatları

KPSS’nin Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu ve Eğitim Bilimleri Oturumu için her bir oturum için 150,00 TL ödenmesi gerekmektedir.

KPSS Alan Bilgisi Sınavları için her bir oturum için ise 100,00 TL ödenmesi gerekmektedir.

ÖABT (Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi) için ise her bir alan için 150,00 TL ödenmesi gerekmektedir.

KPSS A Grubu Başvuru Ücretleri Hangi Bankalara Yatırılabilir?

  • Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler
  • ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • İş Bankası’nın tüm şubeleri, ATM, mobil bankacılık ve internet bankacılığı
  • Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)
  • Akbank’ın tüm şubeleri, ATM’leri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç).
  • Albaraka Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM’leri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç).
  • Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM’leri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç).
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM’leri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç).

Başvuru ücretini bu bankalardan herhangi birine yatırabilirsiniz. Lütfen dikkatli olun, başvuru ücretini yatırdığınız banka kaydedin ve ödeme işlemini doğru şekilde gerçekleştirin.

KPSS A Grubu Başvuru Ücretleri Nasıl Yatırılır?

Sınav ücreti, ÖSYM’nin web sitesinde bulunan “ÖDEMELER” bölümünde yer alan e-İŞLEMLER kısmından kredi kartı veya banka kartıyla ödenebilir.

Adaylar sınav ücretini yatırırken banka yetkilisine TC Kimlik Numarası, adı ve soyadı bilgilerini vererek kaç oturum için ne kadar ücret ödeyeceklerini belirtmelidir. İsteyen adaylar internet üzerinden bankaya ödeme yapabilirler, bunun için banka şubesine gitmek zorunda değillerdir.

Ödeme yapan adaylar, banka dekontunu dikkatlice kontrol etmeli, bilgilerinde herhangi bir hata olup olmadığını kontrol etmelidirler. Eğer bir hata varsa düzelttirerek bankadan ayrılmaları önemlidir. Banka şubesinden ödeme yapacak adaylar, bankaların çalışma saatlerini göz önünde bulundurmalıdır.

Yurt dışından sınava başvuran adaylar, sınav ücretini ÖSYM’nin web sitesindeki “ÖDEMELER” bölümündeki e-İŞLEMLER kısmından kredi kartı veya banka kartıyla Türk Lirası olarak ödeyeceklerdir.

KPSS-2023/2 sınavında yapılan ilk yerleştirme için adaylardan yerleştirme ücreti alınmaz. Ancak bu sınavın sonucuna bağlı olarak daha sonra yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde adaylardan yerleştirme ücreti talep edilir.

ÖSYM Bakanı Ersoy’un açıklamasına göre, 2023 KPSS sınav takvimi aşağıdaki gibi belirlenmiştir:

  • KPSS’nin Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları 23 Temmuz’da gerçekleştirilecektir.
  • Alan Bilgisi sınavları ise 1. gün oturumları 29 Temmuz, 2. gün oturumları ise 30 Temmuz’da yapılacaktır.
  • KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 6 Ağustos tarihinde düzenlenecektir.
  • KPSS’nin sonuçları ise 25 Ağustos’ta açıklanacaktır.

ÖSYM’nin başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa, Sivas-Gürün il/ilçelerinde yaşayan veya 6 Şubat 2023 tarihli depremde bu il/ilçelerde ikamet eden adaylar için KPSS sınavına katılmak için sınav ve başvuru hizmeti ücreti alınmayacağını duyurdu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

2022 ÖSYM Sınav Takvimi Açıklandı !

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için gizlilik şartları, çerez politikası ve kullanım şartları sayfamızı inceleyebilirsiniz.