DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2048756฿%-0.99517

a

2023 Memur Zam Oranları Açıklandı! Son Dakika!

2023 Memur Zammı Son Durum Ne? Ağustos Ayında Kamu Çalışanları için Hükümet ve Sendikalar Arası Görüşmeler Sona Erdi Anlaşma Sağlandı.

2023 memur zam oranları açıklandı. Bakan Bilgin’in yaptığı açıklamada memur sendikaları ve hükümet ortak bir karara vardığını belirtti.

2023 memur zam oranları açıklandı. 700.000’i aşkın kamu işçisini kapsayan memur zammı haberi geldi! Hükümet ve işçi konfederasyonlarının birlikte çalıştığı zam oranı açıklandı. Zam oranını Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, 13 Ağustos tarihinde açıklayacağını belirtmişti. 13 Ağustos 2023 sabahında beklenilen memur zammı açıklaması da yapıldı.

Yapılan memur zammı oranı nasıl değişiklik gösterdi? Vedat Bilgin yaptığı açıklamada: “En düşük ücrete 500 TL ek düzeltme yaptık. Bunun haricinde ilk 6 ay için 12 ikinci 6 ay için ise %5 + enflasyon zammı yapıldı. Tüm işçilere yansıyan bu oran toplamda %27.10 olarak belirlendi. Yüzde 34.62 oranında olan en düşük ücretli işçilerimiz toplu sözleşme içerisinde istifade etmiştir. Kamuda görev alan işçilerin taban ücreti de 4.100 TL olarak düzenlendi.” dedi.

2021 Memur Zam Oranları

2021 Memur Zam Oranları

2023 memur zam oranları yaklaşık olarak 1 haftadır tartışılmaktaydı. Öncelikle memur sendikalarının yapılan zamma karşı çıkması bu durumu uzattı.

2023 memur zam oranları memur sendikalarının yapmış oldukları itiraz doğrultusunda değişikliğe uğradı. Sendikaların yapmış oldukları bildiriler sonrasında memur zam oranında memurların lehine düzenlemeler yapıldı. Hükümetin ve işçi konfederasyonlarının 31 Mayıs 2023 tarihinde başlayan protokolü üzerinde anlaşma sağlanmış durumda. Pazarlığın bugün son olarak detayları ile açıklanacağı daha önce yer alan haberlerde de belirtilmişti. Yapılan çalışmalar ve toplantılara göre 2023 memur zam oranları şu şekilde verilmiştir:

  • En düşük ücrete 500 TL ek düzeltme yaptık. Bunun haricinde ilk 6 ay için 12 ikinci 6 ay için ise %5 + enflasyon zammı yapıldı. Tüm işçilere yansıyan bu oran toplamda %27.10 olarak belirlendi. Yüzde 34.62 oranında olan en düşük ücretli işçilerimiz toplu sözleşme içerisinde istifade etmiştir. Kamuda görev alan işçilerin taban ücreti de 4.100 TL olarak düzenlendi.

Bakan Bilgin Memur Zam Oranları Açıklaması

Bakan Bilgin, memur zam oranları açıklamasını 13 Ağustos 2023 sabah saatlerinde yaptı.

Yapmış olduğu açıklamada toplu sözleşme imzası atıldı ve memur zam oranları 2023 yılı için kesinleşti. Hükümetin daha önce önerdiği memur zammı oranlarının daha arttığı ve ekstra memur lehine yenilikler yapıldığı görülmektedir. Yapılan sözleşmenin sonucunda Bakan Bilgin şu sözleri ekledi: “Türkiye bölgesel bir güç durumuna gelmiştir.

Türkiye büyüdükçe uzun vadeli olan büyümemiz sağlıklı bir şekilde sürmeye devam edecek. Yüzde 5 – 7 büyüdük dediğimiz zaman bu toplumumuza refah yaratacaktır. Toplu yapmış olduğumuz pazarlığın geldiği aşama ümit ediyorum bütün memurlar açısından olumlu karşılanır. Kamuoyunu tatmin edecek bir aşamaya geldiğimizi ve çalışmalarımızın neticeye ulaştığını bildirmek isterim.” dedi. Sözlerini bitirirken de “Türkiye enflasyonlara boy eğmeyecektir.” dedi.

Şu Ana Kadar Yapılan En Büyük Memur Zam Oranı

2023 yılında toplanılan ve memur zammı hakkında görüşmelerin sürdüğü sözleşmede anlaşmaya varıldı.

Memur zam oranı anlaşmaları içerisinde en büyük zam oranı 2023 yılı içerisinde yapılan sözleşmede alınmıştır. Yapılan memur zammı açıklamasının yanı sıra Bakan Bilgin bu konuda şu sözleri dile getirdi: “En düşük ücrete 500 TL bir düzenleme yaptık. Bunu çok önemli bulduğumu söylemek isterim. Seyyanen yapılan en yüksek zam olduğunun da altını çizmeden geçmek istemiyorum.

İşçilerimiz ile yapmış olduğumuz pazarlık sonucundan bu rakamın etkileneceğini belirtmek isterim. Yüzde 34.62 oranında da en düşük ücretli işçilerimiz toplu sözleşme içerisinde istifade etmiştir.” dedi.

Yapılan açıklamalara hükümetten şu şekilde açıklamalar geldi: “Oldukça ciddi bir artış olduğunu söylemeliyiz. Kamuya bir maliyeti bulunuyor. Bu maliyeti dikkate alan bir yaklaşım ile Türk ekonomisi imkanlarının ne olduğunu göstermiş oluyoruz. Bütün bu yapılan ücret artış oranları sosyal haklara ve yardımlara da yansıdı.”

Kamu-Sen ve Memur-Sen Ortak Memur Zammı Talepleri

Kamu-Sen ve Memur-Sen Ortak Memur Zammı Talepleri

Kamu-Sen ve Memur-Sen itirazları ile hükümetin yapmış olduğu öneriyi daha iyi hale getirdiler!

700.000’i aşkın işçinin haklarını savunan iki memur sendikası Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü dahilinde işçilerin haklarını savundular. İşçilerin daha refah bir şekilde yaşamalarını konu edinen iki kuruluş hükümetin yapmış olduğu ilk sözleşmeyi kabul etmedi. Bunun üzerine 13 Ağustos 2023 tarihinde hükümet yeni bir anlaşma ile memur zammı olayını resmiyete kavuşturdu.

Memur sendikalarının bu konudaki istekleri tam olarak karşılanmadı. Fakat eski paylaşılan hükümet memur zammı önerisinin daha iyi hale geldiğini söylemek mümkün. Özellikle ek olarak gönderilen maddelerin yenilenmesi ve memurların lehine kabul edilmesi gibi önemli adımlar atıldı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Memur-Sen Memur Zammı Teklifine Yanıt Verdi! Rakamlar Beklentileri Karşılamıyor! 2023

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için gizlilik şartları, çerez politikası ve kullanım şartları sayfamızı inceleyebilirsiniz.