34,7004$% 0.26
36,7726€% 0.37
2.960,54%0,92
4.919,00%0,14
9.652,00%0,12
3356596฿%0.67429
Sonbaharda görülen göz hastalıkları, tatsız sağlık problemlerinin ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Yoğun sıcak ve kuru havanın sonrasında sonbahar başlangıcı geldiğinde gözlerde aşırı bir yorgunluk ortaya çıkmaktadır. Git gide kurumaya eğilim gösteren gözlerde, yılın bu dönemlerinde bazı rahatsızlıkların görülmeye başlaması kaçınılmaz olmaktadır. Ancak bazı detaylara dikkat ederek, yaşanan bu göz problemlerinin tüm semptomlarını giderebilmek elbette mümkündür.
Sonbaharda görülen göz hastalıkları içerisinde yer alan göz nezlesi, genellikle soğuk algınlığı tarzında belirtilerin ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Adenoviral kaynaklı olan bu hastalık, ciddiye alınmadığı ve geçiştirildiği takdirde gözlerde kalıcı görme hasarı dahi yaratabilecektir. Bu hastalık halk arasında ‘’Kırmızı göz hastalığı’’ olarak da bilinmektedir.
Göz nezlesi, sonbahar döneminde meydana gelen hava değişimi nedeniyle ortaya çıkan bir hastalıktır. Yaz döneminde aşırı kuruma eğiliminde olan gözler, sonbahar aylarında da bu kuruluğunu sürdürmektedir. Aşırı kuruma ve yorgunluk ise gözlerde bazı semptomların ortaya çıkmasına neden olur.
Göz nezlesinde, göz akını örten şeffaf doku ve göz kapaklarının iç kısmı Adenoviral kaynaklı bir virüs nedeniyle enfekte olmaktadır. Gözün enfekte olması, gözün içerisinde belirgin bir kanlanma görüntüsünün oluşmasına sebep olmaktadır. Göz nezlesi Adenoviral kaynaklı bir virüs sebebiyle ortaya çıktığında, tıpta ‘’Adenoviral Konjontivit’’ adını almaktadır.
Göz nezlesi Adenoviral, alerjik ve bakteriyel olmak üzere 3 farklı şekilde ortaya çıkabilir. Sonbaharda görülen göz hastalıkları içerisinde yer alan Adenoviral Konjontivitin ortaya çıkmasına neden olan durumlar ise şunlardır;
Sonbaharda görülen göz hastalıkları grubunda yer alan göz nezlesi, öncelikle hafif bir kızarıklık ile kendini belli etmektedir. Daha sonra bu kızarıklık giderek daha da büyük bir alana yayılmaktadır.
Göz nezlesinde kızarıklığa şu belirtiler eşlik etmektedir;
Adenoviral Konjonktivit yani göz nezlesinin tedavisi, gözde meydana gelen enfeksiyonunun durumuna göre şekillendirilmelidir. Ancak viral kaynaklı olan bu hastalığın spesifik bir tedavisinin olmadığını söyleyebilmek mümkündür. Ancak genel olarak tedavide şunlar yapılabilecektir;
Sonbaharda görülen göz hastalıkları içerisinde yer alan göz nezlesi genellikle önemsenmediği için, tanılamaz ve dolayısıyla tedavisi planlanamaz. Tedavi edildiği takdirde hiçbir hasar bırakmayan göz nezlesi, tedavi edilmezse kalıcı hasarlara neden olabilir. Gözde meydana gelen en önemli hasar ise astigmat adı verilen görme bozukluğunun ortaya çıkmasıdır.
Bazı kişilerde hastalık sonrasında puslu ya da az görme gibi semptomlar görülebilir. Bu semptom bir gün boyunca devam ettiği halde düzelmiyorsa, mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna gidilerek göz muayenesi olunmalıdır. Göz nezlesi kişide kullandığı kontakt lens sebebiyle görülüyorsa, kişinin tedavi süreci boyunca lens kullanmaması ve gözlük tercih etmesi önerilmektedir.
Sonbaharda görülen göz hastalıkları içerisinde bulunan göz nezlesinin bulaşıcı bir hastalık olduğu bilinmektedir. Viral ya da bakteriyel kaynaklı ortaya çıkan bu hastalık her iki durumda da, başkalarına geçebilir. Hızlı yayılım gösteren göz nezlesinin ana bulaş kaynağı ise öksürme ve hapşurmadır.
Alerjik göz nezlesinde ise hastalığı tetikleyen bir durum söz konusu olduğu için bulaşma söz konusu değildir. Bunun dışında göze değen eşyalarla temas edilmesi ve temas sonrası gözün ovuşturulması ile de hastalık alınabilecektir.
Göz nezlesi konusunda merak edilen bir diğer konu, bu hastalığın tekrarlayıp tekrarlamayacağıdır. Sonbahar aylarında görülen Adenoviral Konjonktivit, korunma yollarına dikkat edilmediği takdirde tekrarlayabilir.
Göz nezlesi bulaşıcı bir hastalık olduğu için korunma yöntemlerinin bilinmesi ve mutlaka uygulanması gerekecektir. Hastalığın en sık bulaştığı yerler ise toplu taşıma araçları ve kalabalık ortamlardır. Sonbaharda görülen göz hastalıkları içerisinde en sık görülen göz nezlesinden korunma yolları ise şu şekilde;
Sonbaharda Sık Görülen Göz Hastalıkları Nelerdir?
Kamu İşçisi ve Taşeron Maaşları Kaç TL Oldu? Ocak 2024
2024 EKPSS Ne zaman? EKPSS Başvurusu Nasıl Yapılır?
Türkiye Yazma Eserler Kurumu 11 Sözleşmeli Personel İlanı Açtı
Dokuz Eylül Üniversitesi 347 Personel Alımı Yapıyor
Milli Savunma Bakanlığı 146 Yeni Büro Personeli Arıyor! 2023
Maltepe Üniversitesi 34 Öğretim Üyesi Alımı Yapıyor 2023
TÜRKAK Ortalama 25 Bin TL Maaşla Personel Alımı Yapıyor 2023
Adli Sicil Kaydı Olan Memur veya Kamu Görevlisi Olabilir Mi?
Dokuz Eylül Üniversitesi 70 Öğretim Üyesi Alımı 2023
PAEM 1000 Komiser Yardımcısı Alımı Sınav Takvimi Belli Oldu!
Bedelli Askerlik Celp Dönemleri ve Sevk Tarihleri 2024
Gençlik ve Spor Bakanlığı 2000 Yeni Personel Alımı Yapacak. GSB 2024 Son Dakika!
Milli Savunma Bakanlığı 146 Yeni Büro Personeli Arıyor! 2023
Memur Zam Oranı Belirlendi. İşte Kesinleşen Rakamlar!
Mazeret İzni Dilekçesi Nedir? Nasıl Olmalıdır? Örnekleri – Mazeret İzni Dilekçesi Kaç Gündür? 2023
Son Dakika: Memur ve Memur Emeklilerine Yapılacak Zam Belli Oldu!
Memur ve Memur Emeklisinin 2023 Toplu Sözleşme Süreci Başlıyor!
Kültür ve Turizm Bakanlığı 4/B Sözleşmeli 127 Personel Alım İlanı 2023
Dokuz Eylül Üniversitesi 70 Öğretim Üyesi Alımı 2023
Sahil Güvenlik Komutanlığı 2023 Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak
Kamu Görevlileri Sendika Üyesi Olabilir Mi? Görev Yeri Değişikliği Yapılabilir Mi?
Banka İcra Takibi Nedir? İcralık olan Borç Ödenmezse Ne Olur?
Adli Sicil Kaydı Nedir? Adli Sicil Belgesi Nereden Alınır?
Emniyet Teşkilatına Bölge Sistemi Getirildi! Yönetmelik Resmi Gazete’de Yayımlandı!
Yargıtay’dan İş Arama İzni Ücreti İle İlgili Emsal Karar
Memur Alımında Acil Çözüm Bekleyen Sorunlar
Bakan Gül : İlk 100 Bine Girenler Hukuk Fakültesini Tercih Edebilicek
Vergi Yapılandırma ve Ödeme Süresi 1 Ay Uzatıldı!
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için gizlilik şartları, çerez politikası ve kullanım şartları sayfamızı inceleyebilirsiniz.