DOLAR

34,8732$% 0.07

EURO

36,6199% -0.29

GRAM ALTIN

3.047,28%1,07

ÇEYREK ALTIN

4.968,00%0,68

BİST100

10.058,47%-0,40

BİTCOİN

3527490฿%5.29416

a
  • Kamu Haber
  • Gündem
  • Memurların Sosyal Medya Kullanımına Dair Kritik Karar 4 Madde İle Açıklandı!

Memurların Sosyal Medya Kullanımına Dair Kritik Karar 4 Madde İle Açıklandı!

Anayasa Mahkemesi, devlet memurlarının sosyal medya kullanımlarında özgürlük sınırlarını belirleyen bir karara imza attı. Yüksek mahkeme, bir devlet memurunun amirine yönelik eleştiri içeren paylaşımı nedeniyle kınama cezasına çarptırılmasını ifade özgürlüğünün ihlali olarak kabul etti. İşte detaylar...

Anayasa Mahkemesi, devlet memurlarının sosyal medya kullanımlarında özgürlük sınırlarını belirleyen bir karara imza attı. Yüksek mahkeme, bir devlet memurunun amirine yönelik eleştiri içeren paylaşımı nedeniyle kınama cezasına çarptırılmasını ifade özgürlüğünün ihlali olarak kabul etti.

Öğretmen Sosyal Medya Paylaşımından Ötürü Disiplin Cezası Alınca Mahkemeye Gitti

Bir lisede beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan memur, aynı zamanda bir sendikanın yönetim kurulu üyesi ve şube sekreteri olarak görev yapmaktaydı.

Sendika temsilcisi olarak katıldığı bir toplantı sonrasında, il milli eğitim müdürünün toplantıdaki tavrına yönelik eleştirel bir sosyal medya paylaşımı yaptı. Bu paylaşım nedeni ile aldığı disiplin cezasını yargıya taşıyan öğretmen sonuç alamayınca dava Anayasa Mahkemesi’ne taşındı.

Memurların Sosyal Medya Kullanımına Dair Kritik Karar 4 Madde İle Açıklandı!

Memurların Sosyal Medya Kullanımına Dair Kritik Karar 4 Madde İle Açıklandı!

Anayasa Mahkemesinin Kararı

İfade özgürlüğünün ihlal edildiğine karar veren Anayasa Mahkemesi kararında, “Devlet memurlarının da birer birey olduğu, siyasi görüş sahibi olma, ülke sorunlarıyla ilgilenme, tercih yapma gibi sosyal yönlere sahip olma haklarının bulunduğu şüpheden uzaktır” tespitini yaptı.

Devlet Memurları Da Eleştiri Yapabilir

Kararda devlet memurlarının ifade özgürlüğünün sınırlarını da belirleyen yüksek mahkeme, devlet memurlarının “gizli kalması gereken bilgileri açıklamama, siyaseten yansız olma, dengeli olma ve görevini aksatmama” şartları ile ifade özgürlüklerini kullanarak eleştiride bulunabileceklerine hükmetti.

Kararda son olarak, “Kamu görevlilerinin sahip oldukları statüden kaynaklanan bazı sınırlamalara tabi olmaları ifade özgürlüğü gibi temel bir özgürlüğü peşinen feda etmeleri gerektiği anlamına gelmemelidir” denildi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TÜİK İşsizlik Rakamlarını Açıkladı!

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için gizlilik şartları, çerez politikası ve kullanım şartları sayfamızı inceleyebilirsiniz.