33,9744$% 0.25
37,7049€% 0.14
2.798,69%0,40
4.602,00%0,43
9.521,04%1,08
1971644฿%-0.57491
Cildin canlılığını kaybettiren iç etkenler; Düzenli bir uyku saatiniz yok ise bu önemlidir. Cildin dinlenmesi gerekmektedir. Örneğin, sabah kalkış ve akşam yatış saatlerinizde dengesizlik varsa bu cilt parlaklığını, canlılığını etkileyen bir durumdur.
Beslenme yine cildin önemli etkenlerinden bir tanesidir. Cildi besleyen besinler tüketmenizi öneriyoruz. Özellikle yeşilliklerden uzak kalmamalısınız. Marul, brokoli, maydanoz, tere, Arapsaçı gibi aklınıza gelebilecek tüm yeşillikler cilt dostudur.
Aynı zamanda meyvelerden de yeteri kadar vitamin almaya özen gösterin. Dış etkenler olarak; Çalışma ortamınız önemlidir. Çalıştığınız yerin hava almasına özen gösterin. Doğa yürüyüşlerine çıkın, ormanlarda yürüyüş yapın. Kötü alışkanlıklarınız, cildinize çok zarar verebilir. Sigara, alkol cildi bozduğu gibi yaşlı görünmenizi sağlar.
Eğer cildinizin canlı olmasını istiyorsanız, ilk önce kötü alışkanlıklarınızı bir kenara bırakın ve cildinizi canlandıracak yüz maskesi tariflerimizi uygulamaya başlayın. Pürüzsüz cilt için maske kullanımı sağlık profesyonelleri tarafından önerilen doğal yöntemlerdir.
Cildi canlandıran yüz maskesi tarifi; Bal ve çay ile yapacağımız, bu maske sayesinde cildimizin toparlanmasını, ölü hücrelerin yerine yeni hücrelerin daha çabuk harekete geçmesini sağlayacağız. Bunun için gerekli olan malzeme listemiz;
1 yemek kaşığı demli çay ve 5 çorba kaşığı süzme bal, balın organik olmasına özen gösteriniz.
Malzemelerimizi temin ettikten sonra, cildimizde canlılığını kaybetmiş olan bölgelere sürecek şekilde, maskenizi hazırlayabilirsiniz. İşlem bittikten sonra yüzünüzde 15 dakika kalmasını bekleyiniz. Ardından ılık su ile yıkayabilir, durulayabilirsiniz.
Doktor Elif Güveloğlu canlılığını kaybetmiş olan cildiniz için, muz maskesini öneriyor. Muz, kaymak ve bal ile yapacağımız, maske ile artık cildimiz daha canlı gözükecek.
Bazen cildin nemlenmesi için veya ihtiyacı olan bakım için sadece nemlendiriciler yetmez. Özellikle mevsim geçişlerinde pullanan veya kuruyan ciltler yap bakımı isteyebilir. Özellikle çok kuru ciltlerin ihtiyacı olan yağ bakımı zaman zaman yağlı ciltliler için bile gerekli olabilir.
Önemli olan cildinizi iyi tanıman ve hangi yağları ne miktarda kullanmanız gerektiğini iyi bilmek. Bunun için internette kullanmak istediğiniz yağın içeriğini veya kullanım şeklini artı olarak hangi cilt tiplerine uygun olduğunu araştırarak uygulamasını doğru bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
Gelelim yağlar kullanılırken nelere dikkat edilmeli. Bazı yağların içerisindeki asit oranları daha fazla olabilir. Bu tür yağlar ciltte çok uzun süre tutulmamakla beraber sıcağa karşı da korunmalıdır. Örneğin zeytinyağı bunlardan birisidir. Zeytinyağı içerisinde bol miktarda asit barındırmaktadır ve 15 dakika ile 30 dakika arasında temas etmeli ve bu süre zarfında kullanılan alan serin tutulmalı.
Aksi takdirde hassa ciltler bu tip yağlara reaksiyon gösterebilir. Öte yandan yağlar maske olarak da kullanılsa, her nemlendirici uygulamasının arkasına da uygulansa yağın göstermesini istediğiniz etkiyi doğru bir şekilde almak için cildin tamamen temiz olması çok önemlidir.
3 adımlı cilt temizliği aşamaları atlanmadan yapılmalıdır. Bunun için ilk önce cilt derinlemesine temizlenmeli ve daha sonra cilt toniklenmeli. Cilt tipinize göre yapacağınız bu aşamalardan sonra uygun bir nemlendirici çok fazla olmayacak şekilde cilde yedirilmeli.
Cilt nemlendiriciyi tamamen emdikten sonra ki bu 5 dakikadan fazla sürmemeli yani nemlendirici miktarını ona göre ayarlamalısınız, son olarak kullanmak istenilen yağ avuç içine birkaç damla olarak dökülmeli. Eller birbirine ovuşturularak yağ biraz ısıtılmalı ve cilde tampon hareketler ile uygulanmalı.
Süpürme hareketi uygulanmamalı çünkü yağın da peeling etkisi ardır bu sebeple nemlendirici tabakasını soyup ciltte pullar meydana gelmesi. Bir de tampon hareketler ile uygulanmalı ki ya derinin altına doğru itilebilsin.
Yaş ilerledikçe cildin elastikiyeti azalmaya başlar. Bu da kollajen ve su miktarının daha az olmasından kaynaklanmaktadır. Kırışıklık görünümünü daha ileri yaşlara taşımak için veya görünümünü azaltmak için cildin nem ihtiyacını artırmak ve böylece daha dolgun daha canlı göstererek kırışıklıkların görünümünü azaltmak.
Güneşe maruz kalan cilt, alerjik reaksiyonlara maruz kalmış cilt, sivilcelere maruz kalmış ve gerisinde koyu lekeler oluşturmuş ciltte oluşan lekeler için en iyi çözümlerden birisi evde yapılan maskelerdir. Üstelik oldukça uygun fiyatlı olmakla beraber için de kimyasal barındırmamaktadır.
Bunlardan ilki 1 salatalığın püresi, 1 bardak yulaf ezmesi, 1 tatlı kaşığı yort karışımıdır. Yüz Bakım Maskesi için bu karışımı blenderdan geçirip, elde ettiğiniz ürünü cildinize boynunuza ve dekolte bölgesine uygulayın ve 10-15 dakika bekletin. Göz çevresine getirmemekte fayda vardır. Haftada bir düzenli uygulamak çok iyi sonuçlar verecektir.
Bir diğeri içindeki asitler ile cildi doğal peeling yapan ve cildin rengini açan çilek maskesidir. Bunun için blendera 2-3 büyük çilek atın. Daha sonra 1 yemek kaşığı cilt için çok değerli olan ve antioksidan ve canlandırıcı etki yapan lavanta yağı ekleyin ve çeyrek paket yaş maya ekleyin. Bu karışımı özellikle problemli bölgelere getirin ve 15 dakika bekletin. Düzenli uygulamadan çok iyi sonuçlar alacaksınız. Haftada bir uygulamak yeterli olacaktır.
Güneş lekeleri için çok etkili olan keten tohumu maskesi için öncelikle 1 su bardağı suya 1 avuç keten tohumu atın ve kaynatın. Elde ettiğiniz sıvıyı tonik gibi kullanın. Günde birkaç kere yüzünüze sprey bir şişeye doldurarak sıkabilir veya pamuk ile hafif hareketler ile tampon yaparak uygulayabilirsiniz.
Bir diğer maske yine çok hassas olmayan ciltlerin leke açmada kullanabileceği bir maskedir. Sivilce için yüz maskesi için 1 çay kaşığı kadar karbonata birkaç damla limon sıkın ve birazcık zeytinyağı damlatın. Ardından 1 yemek kaşığı kadar tam yağlı yoğurt ile karıştırın. Özellikle sorunlu bölgelerde 5 dakika bekletmek yeterli olacaktır. Haftada 2 defaya kadar kullanabilirsiniz.
Havuç yine cildin yenilenmesinde çok etkili bir sebzedir. Bunun için 1 havuzu püre haline getirin. Bunu cildinize uygulayın ve yarım saat beklettikten sonra süt emdirilmiş pamuk ile cildinizi silin. 2-3 dakika sonra da soğuk su ile durulayın.
Cildi Canlandırıcı Maske Nasıl Yapılır?
Kamu İşçisi ve Taşeron Maaşları Kaç TL Oldu? Ocak 2024
2024 EKPSS Ne zaman? EKPSS Başvurusu Nasıl Yapılır?
Türkiye Yazma Eserler Kurumu 11 Sözleşmeli Personel İlanı Açtı
Dokuz Eylül Üniversitesi 347 Personel Alımı Yapıyor
Milli Savunma Bakanlığı 146 Yeni Büro Personeli Arıyor! 2023
Maltepe Üniversitesi 34 Öğretim Üyesi Alımı Yapıyor 2023
TÜRKAK Ortalama 25 Bin TL Maaşla Personel Alımı Yapıyor 2023
Adli Sicil Kaydı Olan Memur veya Kamu Görevlisi Olabilir Mi?
Dokuz Eylül Üniversitesi 70 Öğretim Üyesi Alımı 2023
PAEM 1000 Komiser Yardımcısı Alımı Sınav Takvimi Belli Oldu!
Bedelli Askerlik Celp Dönemleri ve Sevk Tarihleri 2024
Gençlik ve Spor Bakanlığı 2000 Yeni Personel Alımı Yapacak. GSB 2024 Son Dakika!
Milli Savunma Bakanlığı 146 Yeni Büro Personeli Arıyor! 2023
Memur Zam Oranı Belirlendi. İşte Kesinleşen Rakamlar!
Mazeret İzni Dilekçesi Nedir? Nasıl Olmalıdır? Örnekleri – Mazeret İzni Dilekçesi Kaç Gündür? 2023
Son Dakika: Memur ve Memur Emeklilerine Yapılacak Zam Belli Oldu!
Memur ve Memur Emeklisinin 2023 Toplu Sözleşme Süreci Başlıyor!
Kültür ve Turizm Bakanlığı 4/B Sözleşmeli 127 Personel Alım İlanı 2023
Dokuz Eylül Üniversitesi 70 Öğretim Üyesi Alımı 2023
Sahil Güvenlik Komutanlığı 2023 Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak
Kamu Görevlileri Sendika Üyesi Olabilir Mi? Görev Yeri Değişikliği Yapılabilir Mi?
Banka İcra Takibi Nedir? İcralık olan Borç Ödenmezse Ne Olur?
Adli Sicil Kaydı Nedir? Adli Sicil Belgesi Nereden Alınır?
Emniyet Teşkilatına Bölge Sistemi Getirildi! Yönetmelik Resmi Gazete’de Yayımlandı!
Yargıtay’dan İş Arama İzni Ücreti İle İlgili Emsal Karar
Memur Alımında Acil Çözüm Bekleyen Sorunlar
Bakan Gül : İlk 100 Bine Girenler Hukuk Fakültesini Tercih Edebilicek
Vergi Yapılandırma ve Ödeme Süresi 1 Ay Uzatıldı!
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için gizlilik şartları, çerez politikası ve kullanım şartları sayfamızı inceleyebilirsiniz.