DOLAR

32,3888$% 0.15

EURO

35,4340% 0.23

GRAM ALTIN

2.322,08%0,14

ÇEYREK ALTIN

3.997,00%0,14

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2289076฿%2.41131

a

3600 Ek Gösterge, EYT Ve Asgari Ücrette Son Dakika Gelişmesi !

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT, 3600 ek gösterge ve asgari ücret konularında son dakika gelişmelerini dün akşam toplanan kabine toplantısı sonrasında gazetecilerle paylaştı. Asgari ücret, 3600 ek gösterge ve EYT'de son dakika gelişmeleri neler ? İşte Detaylar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT, 3600 ek gösterge ve asgari ücret konularında son dakika gelişmelerini paylaştı. 3600 ek gösterge konusunda gelecek hafta önemli bir açıklama yapacaklarını ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin,

EYT’nin de gündemlerinde olduğunu ifade ederek, “Oldukça kapsamlı bir çalışma yapıyoruz” dedi. 3600 ek gösterge ile ilgili de detaylı bir çalışma yapıldığını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin “Zamanı gelince tüm bilgileri paylaşırız” diye konuştu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT, 3600 ek gösterge ve asgari ücret konularında son dakika gelişmelerini dün akşam toplanan kabine toplantısı sonrasında gazetecilerle paylaştı.

Gündemimizin Başında EYT, Asgari Ücret Ve 3600 Ek Gösterge Var

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Biz EYT ile ilgili çalışıyoruz karar aşamasına gelince gerekli bilgileri paylaşırız. Gündemimizde olan konuların başında EYT, asgari ücret ve 3600 ek gösterge var.

Çalışmalarımız bakanlıkta sona erince diğer bakanlarla bir araya gelip paylaşacağız. EYT için 50 yaş sınırı henüz gündemde değil. Bu konuların ayrıntısı çalışma sonucunda açıklanacak. Tüm konular gündemimizde. Çalışma Bakanlığı bu konuları çalışıyor. Karar sürecine henüz gelmedik. Oldukça kapsamlı bir çalışma yapıyoruz. Maliyetleri ve diğer detayları da çalışıp diğer bakanlıklarla ve sendikalarla görüşüceğiz” diye konuştu.

KPDK’Da 3600 Gösterge Basına Açıklanacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge ile ilgili çalışıldığını söylerken detaylarla ilgili gelen sorulara “Zamanı gelince gerekli bilgileri paylaşırız” diye yanıt verdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bu ay Kamu Personeli Danışma Kurulu’nun  (KPDK) toplanacağını ve orada basına açıklanacak bazı detaylar olduğunu söyledi.

Asgari Ücret İle İlgili Anket Yapacağız 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2022’de uygulanacak asgari ücret ile ilgili şu bilgileri verdi: “Asgari ücretle ilgili anket yapacağız, 2500 kişiye soracağız. Farklı işletme düzeyleri ve farklı pozisyondaki profesyonel yönetici, işçiler ve orta kademe çalışanlara soruluyor Sahada bu çalışmaları üniversiteler aracılığı ile yapıyoruz.

Asgari ücret için bir hedef var, çalışma devam ediyor. Aralıkta komisyon toplanacak. Anket çalışması da aralık ayında bitecek. Kamuoyuna bilgi verilecek ve anket sonucu açıklanacak. Hangi meslek grubu ne bekliyor? Hayat standartları neler? Ücret durumları nasıl? Tüm bu beklenti ve soruların yanıtları yaptığımız araştırmada var.”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, muhalefetin asgari ücretten gelir vergisi alınmaması önerisine ise “Çalışıyoruz, alternatif vergi modellerini değerlendiriyoruz. Alternatif düzenlemeleri inceliyoruz. Bazı vergilerin kalkması için yasal düzenleme gerek, bazıları için de Cumhurbaşkanı onayı gerekiyor” diye konuştu.

Asgari Ücret Zammı İçin Üstüste Açıklamalar

Ülkemizde milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri önümüzdeki ay başlayacak. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve siyasilerden gelen üstüste açıklamalar asgari ücrete beklentilerin üzerinde zam yapılacağı yönünde.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asgari ücret, EYT ve 3600 ek gösterge için talimat verdi.

Asgari ücret zammının enflasyona bazı etkileri olacağını söyleyen TÜSİAD Başekonomisti Gizem Öztok Altınsaç, 2016’daki gibi yüzde 25 veya daha fazla bir zam oranı beklendiğini açıkladı.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), “Çalışma hayatının paydaşları, işçi, işveren ve kamu olarak ortak akılla hareket ederek tüm tarafların refahını koruyacak bir asgari ücret için çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde bir açıklama yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin “Enflasyon karşısında emeği koruyacak bir asgari ücret seviyesinin belirlenmesi gerektiği düşüncesiyle hareket ediyoruz.” dedi ve 3600 ek gösterge konusu ile ilgili olarak bakanlık bünyesinde çalışmaların başladığını ifade etti.

 

Asgari Ücret

Asgari Ücret

Hazine Ve Maliye Bakanı’nın Asgari Ücret Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın en hassas olduğu konulardan birinin vatandaşın enflasyona ezdirilmemesi olduğunu söyleyerek, “Asgari ücret başta olmak üzere bu konuda gerekli tüm hassasiyeti göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

Enflasyonla mücadelenin en önemli unsurlarından biri olarak, vatandaşların gelirlerinin artırılmasıyla ilgili çalışmaların başlatıldığını anlatan Numan Kurtulmuş, “Ümit ediyoruz ki herkesin takdir edeceği, herkesin tatmin olduğu, vatandaşımızın bu süreçte karşılaştığı zorlukları aşacak iyi bir asgari ücretin belirlenmesi, yapılacak çalışmaların mümkün olacak.

Esnaf ve sanatkara bu süreçte verilen 750 milyar TL civarındaki yardıma benzer desteklerimiz sürecek. Vatandaşlarımızın çektiği zorlukların farkındayız, bu sıkıntılarının giderilmesi için bütün devlet seferber durumda, bu yükü en hafif şekilde yüklenebilmeleri için elimizden geleni ardına koymadan yapıyoruz.” dedi.

Müsiad’ın Asgari Ücret Açıklaması

“MÜSİAD 2021-2023 Yönetim Kurulu, Hedefler ve Faaliyetler” tanıtım toplantısında konuşan MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, yakın zamanda görüşmelerine başlanması beklenen 2022 yılı asgari ücretine ilişkin beklentilerini açıkladı.

Asgari ücretli çalışanların enflasyonun üzerinde zam alması gerektiğini söyleyen MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, ”Bizim beklentimiz enflasyon kadar artışı işveren versin, enflasyonun üzerinde kalan kısmı ise devlet üstlensin.” diye konuştu.

Asgari Ücret Bir Yıllık Değil 6 Aylık Olarak Belirlensin

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Asgari ücret bir yıllık değil, 6 aylık olarak belirlensin. Asgari ücretlimiz enflasyona ezilmesin” dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TÜİK İşsizlik Oranını Açıkladı !

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için gizlilik şartları, çerez politikası ve kullanım şartları sayfamızı inceleyebilirsiniz.