35,9722$% 0.35
36,8619€% -0.97
3.235,77%0,25
5.249,00%0,47
9.833,79%-1,71
3430544฿%-3.77239
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan il gezilerine devam ediyor. Genel Başkan Talip Geylan, Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolgun ile birlikte 07-08.12.2021 tarihleri arasında Muş ve Bingöl’de bir dizi temaslarda bulundu. Ziyaretlerde Muş Şube Başkanı Ramazan Akkuş ve şube yönetim kurulu üyeleri, Bingöl Şube Başkanı Sedat Dursun ve şube yönetim kurulu üyeleri, ve çok sayıda Türk Eğitim-Sen üyesi de hazır bulundu.
Ziyaretler kapsamında Genel Başkan Talip Geylan, Muş Şube Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte ilk olarak Muş İl Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç’ı ziyaret etti. Ardından Genel Başkan, Muş Bulanık İlçesi Gazi Ortaokulu ve Rüstemgedik Beldesi Bedevi Baran İlkokulu’nda eğitim çalışanları ile bir araya geldi. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Malazgirt İlçe Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya’yı da ziyaret etti.
Ayrıca akşam Genel Başkan Geylan ve Genel Başkan Yardımcısı Dolgun Malazgirt Öğretmenevinde düzenlenen müzik dinletisine katıldı. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Muş Özel Eğitim Uygulama Okulunda eğitim çalışanları ile son günlerde gündemde olan Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin sohbet etti. Bunun yanı sıra Geylan Bulanık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Bingöl’de de ziyaretlerde bulunan Genel Başkan Geylan, Solhan ilçesi Hazarşah Köyü İlk-Ortaokulu’nu ziyaret ederek eğitim çalışanları ile sohbet etti.
Genel Başkan Talip Geylan Bulanık İlçe Temsilciliğinin düzenlediği programda da üyelerimize hitaben yaptığı konuşmada, “Bitlis’ten Ağrı’dan gelerek bizi yalnız bırakmayan saygıdeğer Şube Başkanlarımız, Muş Şubemizin yönetim kurulu üyeleri bize Bulanık’ta yetkili olma mutluluğunu yaşatan, Türk sendikacılığının marka ismi olan Türk Eğitim-Sen’e omuz veren, hatta omuz vermekle kalmayıp Türk Eğitim-Sen’i Muş’un Bulanık ilçesinde dahi yetkili kılan kıymetli üyelerimizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum” dedi.
Genel Başkan Geylan sözlerine şöyle devam etti: “Bulanık’ta üyelerimiz ile birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. 1071 yılında Anadolu’nun kapıları bu topraklardan açıldı. Bundan sonra da Türk Eğitim-Sen’in hizmet kolunda hak ettiği yetkiyi alarak, Toplu Sözleşme masasına oturan sürecin kapısı da bu noktadan açılacak. Ziyaret ettiğim okullarımızdaki genç meslektaşlarımızın idealist yaklaşımlarından, onların memlekete hizmet aşkından da inanılmaz mutluluk duydum. Ankara’ya çok büyük motivasyon ile döneceğim.” diye konuştu.
Talip Geylan : Meclis’in Gündemi Öğretmenlik Meslek Kanunu Olmalı
Öğretmenlik Meslek Kanunu’na yönelik açıklamalarda bulunan Talip Geylan kanunda yer alması gereken hususlardan bazılarını da sıraladı. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Öğretmenlik Meslek Kanunu’na “evet” diyoruz. Aksi takdirde Türk Eğitim-Sen her türlü demokratik direnci ortaya koyacaktır. Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili süreç hızlandı.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği 20. Milli Eğitim Şura’sının açılışında Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından eğitime dair yapılan açıklamalarda Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılacağı kararının duyurulması olumlu ve güzel bir gelişme idi.
Ancak dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olunmasın. Devlet memuru olmamız nedeniyle dolayı kaynaklanan kazanımlarımızın baki kalınması kaydıyla bu kanunu destekliyoruz. Şu an TBMM’de Bütçe Kanunu görüşülüyor. Hemen bitiminde Meclis’in gündemi Öğretmenlik Meslek Kanunu olmalıdır. Öğretmenlerimizin sadece kadrolu şekilde istihdam edileceği madde bu kanunda yer almalıdır.” şeklinde konuştu.
Türk-Eğitim-Sen’in yetkili olmayı hak ettiğini söyleyen Geylan, “Çünkü Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu-Sen her zaman ve her koşulda, hiçbir denge hesabı gütmeden kamu çalışanlarının yanında olmuştur. Biz birileri gibi adeta kamu işverenin AR-GE kuruluşluğunu yapmadık. Biz birileri gibi saplantılı ideolojilerin taşeronluğunu da yapmadık. Her zaman çalışanın sesi olduk.
Önümüzdeki süreçte yetkiyi alacak ve Toplu Sözleşme masasına oturacağız. Bugün sahada üyemiz olsun olmasın bütün kamu çalışanları gerçek anlamda sendikacılığı Türkiye Kamu-Sen’in yaptığını ifade ediyor. Göreceksiniz bugün Muş’un Bulanık ilçesinde olduğu gibi bütün hizmet kollarında yetkiyi alarak o masada kamu çalışanlarını hakkıyla temsil edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Toplu Sözleşme ikramiyesinin önemli bir kazanım olduğunu ve bunun sendikal örgütlenmeyi teşvik edeceğini belirten Genel Başkan Talip Geylan, “Bilindiği gibi Toplu Sözleşme İkramiyesinin mucidi Türkiye Kamu-Sen’dir. Geçmiş dönemlerde kamu çalışanlarının ücret artışı, Memur Bütçe Kanunu ile belirlendiği için sendikalı-sendikasız ayrımı yoktur.
Memur maaş zam oranları sendikalı sendikasız istinasız bütün memurlara eşitti. Dünyanın her yerinde sendikalı çalışanlar, sendikasız çalışanlara göre daha fazla kazanım elde eder. Ama ülkemizde sendikalı çalışanlar, sendikasızlara göre daha az para kazanıyordu. Çünkü sendika üyesi sendikasına aidat yatırıyor.
Türkiye Kamu-Sen bu durumu ortadan kaldırmak için 2005 yılında Toplu Görüşme Primini hayata geçirdi. Türkiye Kamu-Sen sadece sendikalı memurlar için bir kazanım elde edebileceğimiz bir pazarlık kalemi sağlamış oldu. Toplu Görüşme Primi ilk zamanlar 5 TL idi. Sonrasında 10-15 TL olarak arttı. Son gelinen noktada 135 TL idi. Şimdi ise 400 TL oldu. Bu Türkiye Kamu-Sen’in verdiği mücadele ile olmuştur. İlerleyen süreçte bu rakam bir maaş ikramiyesine kadar çıkacaktır. Bu durum hiç şüphesiz sendikal örgütlenmeyi teşvik edecektir.” diye konuştu.
Türkiye’de Google’da 2021’in En Çok Arananları !
EKPSS Nedir Ne İşe Yarar? EKPSS’de Hangi Meslekler Var?
Kamu İşçisi ve Taşeron Maaşları Kaç TL Oldu? Ocak 2024
2024 EKPSS Ne zaman? EKPSS Başvurusu Nasıl Yapılır?
Türkiye Yazma Eserler Kurumu 11 Sözleşmeli Personel İlanı Açtı
Dokuz Eylül Üniversitesi 347 Personel Alımı Yapıyor
Milli Savunma Bakanlığı 146 Yeni Büro Personeli Arıyor! 2023
Maltepe Üniversitesi 34 Öğretim Üyesi Alımı Yapıyor 2023
TÜRKAK Ortalama 25 Bin TL Maaşla Personel Alımı Yapıyor 2023
Adli Sicil Kaydı Olan Memur veya Kamu Görevlisi Olabilir Mi?
Dokuz Eylül Üniversitesi 70 Öğretim Üyesi Alımı 2023
Mazeret İzni Dilekçesi Nedir? Nasıl Olmalıdır? Örnekleri – Mazeret İzni Dilekçesi Kaç Gündür? 2025
Bedelli Askerlik Celp Dönemleri ve Sevk Tarihleri 2024
Gençlik ve Spor Bakanlığı 2000 Yeni Personel Alımı Yapacak. GSB 2024 Son Dakika!
Milli Savunma Bakanlığı 146 Yeni Büro Personeli Arıyor! 2023
Memur Zam Oranı Belirlendi. İşte Kesinleşen Rakamlar!
Son Dakika: Memur ve Memur Emeklilerine Yapılacak Zam Belli Oldu!
Memur ve Memur Emeklisinin 2023 Toplu Sözleşme Süreci Başlıyor!
Kültür ve Turizm Bakanlığı 4/B Sözleşmeli 127 Personel Alım İlanı 2023
Dokuz Eylül Üniversitesi 70 Öğretim Üyesi Alımı 2023
Sahil Güvenlik Komutanlığı 2023 Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak
Kamu Görevlileri Sendika Üyesi Olabilir Mi? Görev Yeri Değişikliği Yapılabilir Mi?
Banka İcra Takibi Nedir? İcralık olan Borç Ödenmezse Ne Olur?
Adli Sicil Kaydı Nedir? Adli Sicil Belgesi Nereden Alınır?
Emniyet Teşkilatına Bölge Sistemi Getirildi! Yönetmelik Resmi Gazete’de Yayımlandı!
Yargıtay’dan İş Arama İzni Ücreti İle İlgili Emsal Karar
Memur Alımında Acil Çözüm Bekleyen Sorunlar
Bakan Gül : İlk 100 Bine Girenler Hukuk Fakültesini Tercih Edebilicek
Vergi Yapılandırma ve Ödeme Süresi 1 Ay Uzatıldı!
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için gizlilik şartları, çerez politikası ve kullanım şartları sayfamızı inceleyebilirsiniz.