DOLAR

32,5732$% 0.17

EURO

34,7499% 0.23

GRAM ALTIN

2.410,10%-0,92

ÇEYREK ALTIN

4.091,00%-0,69

BİST100

9.645,02%-0,50

BİTCOİN

2163797฿%-0.04208

a

3600 Ek Gösterge İçin Karar Haftası !

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Memur-Sen bu hafta 3600 ek gösterge düzenlemesi çalışmaları için bir araya gelecek. İşte detaylar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Memur-Sen bu hafta 3600 ek gösterge düzenlemesi çalışmaları için bir araya gelecek. Memur ve emekli maaşları ile emekli ikramiyelerini etkileyecek düzenlemenin birçok meslek grubunu kapsaması ve milyonlarca vatandaşı doğrudan etkilemesi bekleniyor.

3600 Ek Gösterge İçin Karar Haftası !

Milyonlarca memur ve memur emeklisini yakından ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. 3600 ek gösterge düzenlemesi polis, hemşire, din görevlileri dahil birçok meslek grubunu kapsaması bekleniyor. 3600 ek göstege ile ilgili bu hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Memur- Sen bir araya gelecek.

3600 Ek Gösterge İçin Karar Haftası !

3600 Ek Gösterge İçin Karar Haftası !

Ali Yalçın: Emekli İkramiyelerinde Önemli Bir İyileştirme Oluşturulacak

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Teknik hizmetlerden tutun genel idari hizmetlere, sağlık hizmetlerinden tutun da diğer alanlara varana kadar konuyla bütün kamu görevlilerinin bu anlamda içerisinde bulunabileceği bir süreç yönetimi arzuluyoruz.” İfadelerini kullandı.

3600 ek göstergenin kamu personeli için çok önemli bir kazanım olduğunu dile getiren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Çünkü bu emekli ikramiyelerinde önemli bir iyileştirme oluşturulacak. Yani 30 bin liraya yakın. Değişen oranlarda da emekli maaşlarında artış sağlayacak.” dedi.

3600 Ek Gösterge İçin Hazırlanan Yeni Taslaklar Neler?

Yönetmeliklere göre hazırlanan yeni taslaklarda kademeli geçiş ile kadro unvanı, hiyerarşik yapı, görevin önemi ve sorumluluk düzeyi gibi konular dikkatle incelenerek taslaklar hazırlandı. Kamu Personeli için hazırlanan bu çalışma Ek Gösterge kapsamında puan artışı ve ilk kez yararlanması beklenen kadroların ek gösterge oranları ele alınarak belirlenecek.

Taslaklarda Yardımcı Hizmetlerdeki  Hazırlanan Yenilikler

  • Henüz ek göstergesi olmayan Yardımcı Hizmetler Sınıfı kadrosunda görev alan kamu personelinde eğitim durumuna göre ek gösterge rakamları açıklanacak.
  • Sorumluluk seviyesi ve hiyerarşi konusunda Şube Müdürü kadrosunda çalışan personeli 3600’e yükseltilecek.
  • Genel müdür yardımcısı ünvanı ile görev yapan personeli için ek gösterge artışı 5300 veya 6400’e çıkarılması bekleniyor.
  • Bakanlık Daire Başkanları için düşünülen ek gösterge artışı ile 4800 olacak.
  • Rakamlar henüz belli olmasa da Üniversite Genel Sekreteri, Genel Sekreter Yardımcıları ve Üniversite Daire Başkanları ek göstergelerinde de yükselme bekleniyor.

Taslaklarda Belediye Çalışanları İçin Düşünülen Yenilikler

  • Büyükşehir Belediye Teftiş Kurulu Müdürü, Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı, Teftiş Kurulu Başkanı, Genel Müdür Yardımcıları ve Daire Başkanları’nın ek göstergelerinde yükselme bekleniyor.
  • Müfettiş, Denetçi ve Kaymakamlar da ek göstergelerinde artış görecekler.
  • İl İdare Kurulu üyesi olan Bakanlık İl Müdürleri, Bakanlık Bölge Müdürleri ve Bölge Müdür Yardımcılarında ek gösterge artışı yapılacak.

Hemşire, Polis ve Din Hizmeti Yapan Personele Yapılacak İyileştirmeler ve Düzenlemeler

3600 Ek Gösterge kapsamında Hemşire, Polis ve Din Hizmeti yapan kamu personelinde 2 Alternatif Seçenek Üzerinde Duruluyor;

Alternatif Taslak 1

MADDE 1 – 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa ekli (I) sayılı Cetvelin;

a) “III- SAĞLIK HİZMETLERİ SINIFI” bölümünün (a) bendine “Biyolog,” ibaresinden sonra gelmek üzere “Hemşire,” ibaresi eklenmiştir.

b) VI- DİN HİZMETLERİ SINIFI” bölümünün (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

c) “VII- EMNİYET HİZMETLERİ SINIFI” bölümünün (d) bendi ile (e) bendi sırasıyla aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

3600 ek gösterge emniyet memurları

3600 Ek Gösterge Emniyet Memurları Düzenlemesi

Alternatif Taslak 2

14/7/1965 TARİHLİ VE 657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNUNA EKLİ (I) SAYILI EK GÖSTERGE CETVELİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ TASLAĞI

3600 Ek Gösterge Yüksekokul

3600 Ek Gösterge Yüksekokul Mezunu Düzenlemesi

MADDE 1 – 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa ekli (I) sayılı Ek Gösterge Cetvelinin “III – SAĞLIK HİZMETLERİ SINIFI” bölümünün (a) bendi, “VI – DİN HİZMETLERİ SINIFI” bölümünün (a) bendi ile “VII – EMNİYET HİZMETLERİ SINIFI” bölümünün (d) ve (e) bentleri sırayla aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

3600 Ek Gösterge Din Görevlileri

3600 Ek Gösterge Din Görevlileri Düzenlenmesi

a) Uzman Tabip, Tabip, Diş Hekimi, Uzman Veteriner Hekim, Veteriner Hekim, Eczacı, Biyolog, Tıpta Uzmanlık Tüzüğünde belirtilen dallarda uzmanlık belgesi alanlar veya bu dallarda uzmanlık unvanını doktora aşaması ile kazanmış bulunanlar ve en az 4 yıllık hemşirelik yükseköğrenimi mezunu hemşireler düzenleme kapsamındadır.

3600 ek gösterge yüksek öğretim

3600 Ek Gösterge 4 Yıl Süreli Yükseköğretim Veren Fakülte ve Yüksekokul Mezunları

3600 ek gösterge yüksek öğretim dini görevliler

3600 Ek Gösterge 4 Yıllık Yüksek Öğretim Din  Görevlileri

Düzenlemenin Bu Yıl Sonuna Kadar Tamamlanması Bekleniyor

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Burada çalışma bakanlığının bir ön hazırlığı olduğu belirtildi. Bu ön hazırlık görülecek ve buna göre tartışmalar yürütülerek adaletli, hakkaniyetli bir düzenleme ortaya çıkarmak için çalışanlarımızı temsilen masada olacağız” diye konuştu. Düzenlemenin bu yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

3600 Ek Gösterge İçin Karar Haftası !

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için gizlilik şartları, çerez politikası ve kullanım şartları sayfamızı inceleyebilirsiniz.