İl Dışı Tayin Kontenjanları 2023 Nereden, Nasıl Yapılır?
İl Dışı Tayin Kontenjanları 2023 yılı MEBBİS Öğretmenlerin iller arası atama ihtiyaç listesi ve kontenjanları yayınlandı mı? 2023 MEB İller arası yer değiştirme tarihleri 2023 ve nereden başvuru yapabileceğinizi, son başvuru tarihini yazımızdan öğrenebilirsiniz.
İl Dışı Tayin Kontenjanları 2023, yani İller Arası Öğretmenleri Yer değiştirme, tayin ve atama başvuruları her sene olduğu gibi 2023 yılında da Meb tarafından bugün itibariyle açıldı. Kontenjan ve ihtiyaç listesi göz önünde tutularak yapılacak olan atama başvuruları 30 Temmuz ile 3 Ağustos tarihleri arasında alınacak.
Meb İl Dışı Atama Bekleyen Öğretmenler için Başvuru Nasıl Yapılır?
Meb Öğretmen Dış İl Atamaları
Meb 2023 İller Arası Tayin Başvuruları Başladı.
Bu yazımızda il dışı atama başvurusu nereden yapılır? nasıl yapılır? MEBBİS öğretmen il dışı tayin ihtiyaç listesi açıklandı mı? MEB İller arası yer değiştirme tarihleri 2023, gibi bir çok sorunun yanıtını aşağıda devam eden yazımızdan öğrenebilirsiniz.
TIKLAYINIZ
TIKLAYINIZ
İl Dışı Öğretmen Atama Başvuruları Nereden Yapılır?
Başvurular, mebbis.meb.gov.tr veya personel.meb.gov.tr adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurularak yapılmaktadır.- Yer değiştirme talebinde olan öğretmenler; MEB Sitesi üzerindeki Elektronik Başvuru Formu'na girişi yapılması gereken kimlik, öğrenim, bakanlık atama alanı, hizmet süresi, hizmet puanı ve buna benzer bilgilerini başvuru öncesi MEBBİS e-Personel Modülünden (Özlük) kontrol ederek yanlış veya eksik bilgilerinin düzeltilmesini belgeye dayalı olarak eğitim kurumu, ilçe ve il millî eğitim müdürlüklerinden il dışı tayin kontenjanları 2023 için talep edebilecekler.
- Atamalar tercih ve hizmet puanı üstünlüğüne göre gerçekleştirilecektir. Başvuru kayıt işlemi ardından hizmet puanlarına etki edecek değişiklikler başvuru sistemine yansımayacağından, ilgililerin hizmet puanına etki edecek değişiklikleri yer değiştirme başvurusunu yapmadan önce tamamlamaları gereklidir.
- İller arası yer değiştirme başvurusunda bulunan öğretmenler, aynı ya da farklı illerden en çok 40 eğitim kurumunu tercih edebilir. Başvuru yapacak öğretmenlere, tercihleri harici 41'inci seçenek olarak da bir ili daha tercih etme hakkı verilecektir. Ancak 40 eğitim kurumu tercihi tamamlanmadan 41'inci seçenek işaretlenemeyecektir. Bunlardan 41'inci seçeneği işaretleyenler, yalnızca tercih ettiği ildeki boş kalan kontenjanlara hizmet puanı üstünlüğü esasına göre bilgisayar kurasıyla atanacaktır.